Εκτέλεση
Για την προετοιμασία κεφτέδες: σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και το νερό. Αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει τρυφερό. περίπου 30 λεπτά. Παλτό ένα ράφι με σπρέι μαγειρέματος και τοποθετήστε το πάνω από ένα ταψί με επένδυση αλουμινίου. Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμειγνύουμε το κιμά, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα ασπράδια αυγού, το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την φρυγανιά και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε κεφτεδάκια . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψί για να μην στάξουν τα υγρά και ψήνουμε για 25 λεπτά. Να ροδοκοκκινίσουν.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα και τα μακαρόνια: Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. ρίχνουμε τα μακαρόνια (ή linguine) για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε. τα λαδώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. ζεσταίνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ώτσε να καλύπτονται και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό (ή μαϊντανό). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια. σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα