ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κεφτεδάκια με φρέσκο βασιλικό και Spaghetti

Υλικά
1 / 3 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
1 / 2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ασπράδια αυγού, ελαφρώς χτυπημένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
4 φλιτζάνια φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα ντομάτας (μαγειρεμένη)
1 / 2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 πακέτο (500 γραμμ) ολικής αλέσεως μακαρόνια, ή linguine
1 / 2 φλιτζάνι τσαγ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και ανθότυρο

Εκτέλεση
Για την προετοιμασία κεφτέδες: σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και το νερό. Αφήνουμε μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει το νερό και να γίνει τρυφερό. περίπου 30 λεπτά. Παλτό ένα ράφι με σπρέι μαγειρέματος και τοποθετήστε το πάνω από ένα ταψί με επένδυση αλουμινίου. Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμειγνύουμε το κιμά, το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τα ασπράδια αυγού, το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την φρυγανιά και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε κεφτεδάκια . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 c. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στη σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψί για να μην στάξουν τα υγρά και ψήνουμε για 25 λεπτά. Να ροδοκοκκινίσουν.
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα και τα μακαρόνια: Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. ρίχνουμε τα μακαρόνια (ή linguine) για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε. τα λαδώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. ζεσταίνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ώτσε να καλύπτονται και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το βασιλικό (ή μαϊντανό). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια. σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή : www.boro.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.