ΚΟΣΜΟΣ

Σε υφάσματα, υποδήματα

Κίνα: Ετήσια αύξηση 60% στις εξαγωγές προς την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία

Οι εξαγωγές υφασμάτων και ενδυμάτων στην Κεντρική Ασία και τη Ρωσία μέσω λιμανιών της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στην αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων, έχουν αυξηθεί κατά 60% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνείων.

Το οικονομικό ύψος των κινεζικών εξαγωγών φτάνει στα 2,5 δισ. δολάρια, ενώ το 70% των εξαγωγών αυτών, κατευθύνθηκε στη Δημοκρατία της Κιργισίας και στο Καζακστάν.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς εμπορικής πρωτοβουλίας της Κίνας (Belt and Road initiative) με έμφαση στην περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, η επαρχία Σιντζιάνγκ που συνορεύει με οκτώ χώρες κι έχει 29 λιμάνια εθνικού χαρακτήρα, εξελίσσεται σε εμπορικό κέντρο διακίνησης ενδυμάτων, υποδημάτων, αλλά και ειδών καθημερινής ανάγκης.

Η Κίνα έχει παραδοσιακά ηγετική θέση στις εξαγωγές υφασμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η επαρχία Σιντζιάνγκ παράγει το καλύτερο και το περισσότερο βαμβάκι στην κινεζική επικράτεια. Η παραγωγή βαμβακιού στην αναφερόμενη επαρχία έφτασε στους 3,5 εκατ. τόνους, καλύπτοντας ποσοστό 60% επί του συνόλου της κινεζικής παραγωγής, το 2015.

Παράλληλα, μεγάλοι παραγωγοί υφασμάτων έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους, στην αναφερόμενη επαρχία, μεταμορφώνοντας την περιοχή αυτή στα βορειοδυτικά της Κίνας, σε ταχέως εξελισσόμενο κέντρο παραγωγής υφασμάτων και υποδημάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.