ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινάει το πρόγραμμα

Κοινωφελής εργασία για 42.000 ανέργους

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τρέξει το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά την 8μηνη απασχόληση σε 34 δήμους της χώρας.
antonopoulou

Στόχος της αρμόδιας υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου είναι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας να τρέξει στο σύνολο της χώρας μέσα στο φθινόπωρο και να απορροφήσει συνολικά 42.000 ανέργους.

Ηδη βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους η πρώτη φάση του προγράμματος το οποίο θα δώσει σε ανέργους 3.737 οκτάμηνες θέσεις απασχόλησης σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να πάψουν να είναι απλώς μία βραχύβια απασχόληση για τους ανέργους χωρίς καμία περαιτέρω εξέλιξη.

Για πρώτη φορά δίνεται έμφαση και στην επιμόρφωση, μέσω σεμιναρίων που θα παρακολουθούν οι απασχολούμενοι μέσω του προγράμματος μία ημέρα κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα θα υπάρξει καταγραφή στην υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και παρακολούθηση του έργου που προσφέρουν οι επωφελούμενοι, ώστε αυτά τα στοιχεία να χρησιμοποιηθούν στον σχεδιασμό των επόμενων προγραμμάτων.

Οσοι απασχοληθούν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.