ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και του 3%

Τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο εκλογικό νόμο κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία προτείνει καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν του 3%.
kke ko

Την καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός εκλογικού σχηματισμού στη Βουλή, προβλέπει η τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο εκλογικό νόμο που κατέθεσε στη Βουλή, το ΚΚΕ.

Στην αιτιολογική έκθεση υποστηρίζεται ότι «η κυβερνητική πρόταση για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, σε αντίθεση με προηγούμενες διακηρύξεις και σχετικές νομοθετικές προτάσεις και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν καθιερώνει την "ανόθευτη" και "άδολη" απλή αναλογική». «Ναι μεν καταργεί το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο ισχύων εκλογικός νόμος στο πρώτο σε σύνολο εγκύρων ψηφοδελτίων στην Επικράτεια κόμμα, όμως παράλληλα διατηρεί το όριο του 3% ως κατώφλι για την είσοδο ενός εκλογικού σχηματισμού στη Βουλή», τονίζεται στην έκθεση.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.