ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήσεις της ΝΔ για το «πλάνο Β»

Κουμουτσάκος: Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου για τον εκλογικό νόμο

H NΔ θα καταψηφίσει τόσο επί της αρχής όσο και τα άρθρα στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο ξεκαθάρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως στόχος της είναι να υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα την επόμενη μέρα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, παρουσίασε παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος και υποστήριζε πως η απλή αναλογική θα οδηγήσει στην ακυβερνησία, επισημαίνοντας πως «ο πρωθυπουργός επιλέγει μια στιγμή που οι πολίτες υφίστανται τις επιπτώσεις της πολιτικής του για να πάει αλλού τη δημόσια συζήτηση και να παραπλανήσει τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τίποτε από αυτά που έλεγε επιλέγει να χρησιμοποιήσει την απλή αναλογική ως «φύλο αριστερής συκής», καθώς βλέποντας πως καταρρέει επιλέγει αποφάσεις με στόχο να πλήξει αντιπολίτευση.

«Με την ιστορία αναξιοπιστίας και καιροσκοπισμού της κυβέρνησης υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που θα πιστεύει ότι αν ήταν μπροστά θα το έκανε; Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές», είπε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης απειλεί να σύρει τη χώρα στη δίνη της ακυβερνησίας. «Δεν θα έχουν ούτε οι ίδιοι ούτε όσοι συμπράξουν το άλλοθι της άγνοιας. Το εκλογικό σύστημα είναι ανάγκη να διασφαλίζει αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα της χώρας. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι η χώρα να μπει σε καθεστώς αβεβαιότητας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ συζητά την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο των ομογενών.

 

Ερωτήσεις της ΝΔ για το «πλάνο Β»

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουμουτσάκος σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ και ο πρόεδρός της κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση για το «πλάνο Β» που ετοίμαζε η κυβέρνηση πέρσι.

Η ΚΟ της ΝΔ ρωτά αν υπήρξε ή όχι σχέδιο Β, ποιοι συμμετείχαν στην ομάδα Βαρουφάκη, πόσο κόστισε η μελέτη, από ποιον και πότε έλαβε εντολή ο κ. Γκάλπριεθ, καθώς και ποιοί ήταν οι αποδέκτες. Μάλιστα η ΚΟ της ΝΔ ζητά να κατατεθεί η έκθεση της επιτροπής του σχεδίου Β.

Επίσης, τα μέλη της ΚΟ που μετέχουν στην επιτροπή άμυνας κατέθεσαν ερώτηση και στον Πάνο Καμμένο και ζητούν διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα και όπου επισήμανε πως «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα της χώρας στο εσωτερικό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΝΔ διαφωνεί με την ψήφο στα 17, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η κυβέρνηση πρώτα ξεκίνησε να μοιράζει στα παιδιά υποσχέσεις για μεγαλύτερα διαλείμματα και διπλώματα και τώρα υπόσχεται ψήφους. «Θέλουν την ώρα που τα παιδιά θα είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι τους να ασχοληθούν με τα κόμματα και τις εκλογές. Οι νέοι έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τέλος όσον αφορά τις δηλώσεις Μεϊμαράκη, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως ο κ. Μεϊμαράκης έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία και πως η άποψή του είναι σεβαστή και χρήσιμη.

«Η πόρτα του προέδρου της ΝΔ είναι πάντα ανοιχτή» είπε ο κ. Κουμουτσάκος

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.