ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ιστορική ευκαιρία ο νέος εκλογικός νόμος

«Ιστορική ευκαιρία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον νέο εκλογικό νόμο, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».
kouroublis

«Εμείς καταθέσαμε ένα σχέδιο νόμου. Από εκεί και πέρα, απευθυνόμαστε στις προοδευτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι είναι ιστορική η ευκαιρία, αλλά και η ευθύνη», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν νομίζουν ότι εκδικούνται τον ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτή τους την επιλογή, φοβούμαι ότι και ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους κρίνει πάρα πολύ αυστηρά, αλλά και οι επιπτώσεις στους χώρους αυτούς θα είναι δραματικές. Διότι και η Αριστερά το '90 έπεσε σε αυτό το λάθος τότε και δεν ψήφισε την απλή αναλογική και είμαι βέβαιος ότι το μετάνιωσε».
Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε «εκτρωματικό» το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στο οποίο, όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καν το κουράγιο να κάνει μία κάποια διόρθωση» και τόνισε: «Εμείς τους δίνουμε μία μεγάλη ευκαιρία να μπορέσουν να αναλογιστούν τη στιγμή, να υπερβούμε όλοι τα λάθη που ενδεχομένως υπήρχαν, τα παράπονα και τις πικρίες».
Παραδέχθηκε πως «έγιναν λάθη ένθεν κι ένθεν», τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν «για το καλό της Δημοκρατίας» και να δημιουργηθούν «προϋποθέσεις για ευρύτερες συμμαχίες που βαθαίνουν τη Δημοκρατία, αυξάνουν τον έλεγχο, που τον έχουμε ανάγκη στο πολιτικό σύστημα, δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων ανθρώπων στη διαχείριση της εξουσίας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κύριε Κουρουμπλή,
  Με μεγαλοστομίες και τσιτάτα δεν γίνεται πολιτική.
  Αν κόπτεσαι για την ηθική των πολιτικών εξέτασε την δική σου πολιτική στάση και παράδειγμα που εκπεμπεις προς τα έξω.
  Αν είσαι πραγματι αριστερός, δεν το αποδεικνύεις με τα να κατέχεις ,ανθρωπέ μου, δεκαοχτώ (18) διαμερίσματα οπως δηλώνεις στο «πόθεν εσχες » σου.
  Αν ειναι δική σου υπόθεση όπως πιθανώς θα απαντήσεις,τότε μην πολεμάς τάχα τον ΕΝΦΙΑ αλλά πλήρωνε τον μετά λαμπάδων για να το δουν και οι υπόλοιποι πολυκατέχοντες διαμερίσματα στην για πρώτη φορά αριστερή ΣΑΣ κυβερνηση ώστε να βλέπει ο λαός με ποιούς αγύρτες εχει να κάνει.
  Να μην ελπίζουν σε σας πιά, οτι στο μέλλον θα ανακουφιστούν λιγάκι από τους πόρους του κράτους ….
  Ουτε αποδεικνύεις την αριστερή σου προέλευση κύριε, οταν εξαπατάς τον Ελληνικό λαό ρίχνοντας την κυβέρνηση με την οποία εξελέγεις για το πρώτο μηνημονιο τάχα και μετά διατηρώντας την έδρα εκείνη, γίνεσαι υμνητής του ΤΣΙΠΡΑ του καταληψία που δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή του και τρώει τα «χουντικά κερδισμένα » από τις επιχειρήσεις και τα κρατικά εργα του πατέρα του.
  Σαν να μηνεφταναν ολα τα παραπάνω, γίνεσαι πρωτεργάτης του 3ου. και περισσότερο επαχθούς μνημονίου, αυξάνοντας τα χρέη και τα ελλειμματα του Ελληνικού κράτους και χαντακώνουντας τα τρισεγγονά μας…
  Έτσι για να διατηρείς εσύ ταπαραπάνω σου διαμερισματα, η αυτοκινητα ή, οτι αλλο σου επιτρέπει να κατέχεις η » αριστερή» σου συνείδησης.
  Περισσότερο άπό όλα ομως έχεις το θράσος κε. Κουρουμπλή , να μας λές για εκλογικούς νομους, για μελλοντικούς ΠτΔ και τα περί «συμμετοχής περισσότερων ανθρώπων στη διαχείριση της εξουσίας».
  Που ήσουν , θεομπέχτη εσύ , οταν η «για πρώτη φορά αριςτερά » έβγαζε τον Πάκη Παυλόπουλο, –χωρίς ουδεμία πίεση αφού μπόρεσε με απλή πληροψηφία των 151 βουλευτών–, πρόεδρο της ΕΛληνικής Δημοκρατίας ;
  Γιατί δε μας λες για τους ισχυρούς δεσμούς ΤΣΙΠΡΑ -Καραμανλη και την παράσταση που παίζεται είς βάρος των Ελληνων που όπως αναγράφεται άλλού ειναι δρομολογημένοι να πουληθούν στους κινέζους και την Cosco ;
  Ντροπή σου !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.