ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν έχω υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν»

Λεβέντης: Να περάσουμε στην κουλτούρα των συνεργασιών

Την ανάγκη η χώρα να περάσει από την εποχή της επιδίωξης αυτοδυναμιών σε αυτή της κουλτούρας των συνεργασιών επισήμανε στο "MEGA Σαββατοκύριακο" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης επιχειρηματολογώντας υπέρ της ψήφισης του εκλογικού νόμου.

"Εγώ ζητάω να εγκαταλείψουν την αυτοδυναμία και να οδηγηθούμε στην κουλτούρα των συνεργασιών. Η αυτοδυναμία κατέστρεψε τη χώρα γιατί κάθε πρωθυπουργός διόριζε, έκανε σκάνδαλα, παρανομίες για να εκλέγεται, έτσι φθάσαμε στην πτώχευση", τόνισε.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει την απλή αναλογική "με πονηρία για να κλείσει το δρόμο του Μητσοτάκη, εμείς όμως που ήταν αίτημά μας 100 χρόνια, την αρπάζουμε την ευκαιρία αυτή για να κλείσει η σελίδα, το καρκίνωμα".

Επανέλαβε ότι είπε στον πρωθυπουργό προσωπικά ότι έχει "κάνει 2.000 λάθη" αλλά αν κάνει την απλή αναλογική "που είναι αίτημα 100 ετών του Αλέξανδρου Παπαναστασίου", θα μείνει στην ιστορία, πραγματοποιώντας κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ούτε ο Κώστας Σημίτης.

Από εκεί και πέρα υποστήριξε ότι συνεργασία δεν έχει υποσχεθεί σε κανέναν διασαφηνίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές είναι ανοιχτός σε συνεργασία είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ αλλά "πάνω σε ένα σχέδιο" που θα έχει βάλει τους όρους του. "Όχι ως τσογλάνια οι μικροί των μεγάλων αλλά ως εταίροι υπεύθυνοι και ισοδύναμοι", διευκρίνισε.

Έστρεψε μάλιστα τα "πυρά" του κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης "ρίχνει το σύνθημα ότι θα έχουμε ακυβερνησία αν υπάρχει απλή αναλογική και πίσω από αυτό παρουσιάζεται ο ίδιος ως Μεσσίας".

Και συνέχισε: "Πάμε να συνεχίσουμε το δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που τώρα έχει γίνει ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός".

"Όποιος δεν ψηφίσει σε δυο εβδομάδες την απλή αναλογική υπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη και ο λαός θα τον τιμωρήσει", συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ που εγείρουν διαφωνίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.