ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πήρε εντολή από κανέναν ο Γκαλμπρέϊθ»

Μάρδας: Σενάρια τύπου Plan X δεν συζητήθηκαν ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο

Σενάρια τύπου «Plan X» για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν συζητήθηκαν ποτέ σε επίπεδο κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
mardas

«Πολλές τέτοιες προτάσεις ακούγονταν σε επίπεδο ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό αλλά ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί κάτι τέτοιο στο ΚΥΣΟΙΠ και να μην διαρρεύσει – είχατε ακούσει εσείς ποτέ τέτοιο πράγμα;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Γκάλμπρεϊθ: Δεν ήταν σίγουρο ότι η Ελλάδα θα έμενε στην Ε.Ε 

Για τον Τζέιμς Γκάμπρεϊθ, ο Δημήτρης Μάδρας είπε πως «δεν λέει ψέματα» για τις μελέτες του, αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου». «Δεν χρειάζεται να πάρει εντολή και από κανέναν, μπορεί να το κάνει και από μόνος του», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις κινήσεις του συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός δεν εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος σε μια ενδεχόμενη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ζητήματα αυτά, τονίζοντας ωστόσο πως δεν υπάρχει τίποτα κρυφό σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής για να διαλευκανθεί. «Πρέπει πρώτα να χωριστούν οι μύθοι από την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, υπενθυμίζοντας πως τέτοιες προτάσεις μπορούν να συζητηθούν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι δηλώσεις Μάρδα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την δημοσίευσή κοινού άρθρου των Γκάλμπρεϊθ - Βαρουφάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο οποίο υποστήριζαν πως τα σενάρια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είχαν εκπονηθεί κατ' εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.