ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η δίκη της οργάνωσης

Μάρτυρας: Με στρατιωτική δομή και φιλοναζιστικές αντιλήψεις η Χρυσή Αυγή

Τη δική του εκτίμηση για τη Χρυσή Αυγή κατέθεσε ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης διατυπώνοντας την άποψη ότι η οργάνωση «εκφράζεται από ακροδεξιά άτομα και έχει φιλοναζιστικές αντιλήψεις».
xatz

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο σκηνικό που διαμορφώθηκε το βράδυ της δολοφονίας. «Μου έκανε εντύπωση πως η ομάδα είχε πειθαρχία , είχε μια στρατιωτική δομή» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι με το στυλιάρι που κρατούσαν «θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει».

Πολιτική Αγωγή : Ποια από τις δυο ομάδες είχε επιθετική συμπεριφορά;

Μάρτυρας : Η παρέα της Χρυσής Αυγής προς τους άλλους (σ.σ. παρέα Φύσσα). Οι άλλοι ήταν οι αμυνόμενοι. Εκείνη την ημέρα δεν κατάλαβα πως ήταν πολιτική η διαφορά. Την άλλη ημέρα το διάβασα στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης εστίασαν στο διάλογο που προηγήθηκε της επίθεσης μεταξύ της ομάδας τω χρυσαυγιτών και της παρέας του Παύλου Φύσσα. Όπως διευκρίνισε στην κατάθεσή του ο κ. Χατζησταμάτης ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής ενώ υπογράμμισε πως δεν μπορεί ο ίδιος να γνωρίζει
«ποιος είχε πειράξει ποιον».

« Δεν ξέρω από που ξεκίνησε» είπε συμπληρώνοντας πως του δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η ομάδα που φοβόταν περισσότερο ήταν αυτή του Παύλου Φύσσα. «Θα τους έκαναν μια χαψιά» κατέθεσε
ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.