ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχέδια μετά την Κίνα

Μαξίμου: Απλή αναλογική, εκλογή ΠτΔ από τον λαό και δημοψηφίσματα

Τις προθέσεις του για τον εκλογικό νόμο έδωσε στην πτήση κιόλας τις επιστροφής από τη Κίνα το Μαξίμου.
tsipras

Τη φράση του Μάο Τσε Τουνγκ, «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» επέλεξε να σημειώσει ανώτατη κυβερνητική πηγή κάνοντας αναφορά στον εκλογικό νόμο επαναβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει άμεσα όχι μόνον σε επίπεδο συζήτησης αλλά και πρακτικό επίπεδο τη συνταγματική αναθεώρηση και την απλή αναλογική με ενίσχυση της δυνατότητας των δημοψηφισμάτων αλλά και την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος, η κυβέρνηση έχει σαν πρόθεσή της το άνοιγμα με πολύ καθαρό και έντιμο τρόπο της συζήτησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και όχι πριν τις εκλογές. «Η αριστερά μιλάει 40 χρόνια γι' αυτό, αν πράτταμε το αντίθετο θα ήμασταν υπόλογοι», πρόσθεσε.

Η πίεση του Μαξίμου στην αντιπολίτευση αναμένεται να αυξηθεί καθώς σύμφωνα με άτυπες εκτιμήσεις έχουν διασφαλιστεί περισσότεροι από 190 βουλευτές για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν εξασφαλίσει τον πολυπόθητο αριθμό 200 που απαιτείται βάσει Συντάγματος για την εφαρμογή του εκλογικού νόμου από τις επόμενες αμέσως εκλογές.

Χαρακτηριστικότερα είναι τα όσα λέχθηκαν κατά την επιστροφή του κυβερνητικού κλιμακίου από την Κίνα περί αναξιοπιστίας και έλλειψης σοβαρότητας από την αντιπολίτευση. Στο στόχαστρο του κυβερνητικού στελέχους μπήκε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο πριν ένα χρόνο πρότεινε απλή αναλογική τώρα όμως διστάζει να ψηφίσει την ίδια πρόταση ανακοινώνοντας πως θα φέρει δική του.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γιά ποια αναξιοπιστία της αντιοπολίτευςης και ποιά έλλειψη σοβαρότητας ομιλεί
    «η σημορία της Αιγινας » που μας κάθησε στον σβέρκο σαν ΠτΔ τον Πάκη Παυλόπουλο, τον
    αρχιμάγειρα του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κομμα και τον «νονό των 850 χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων » στο Δημόσιο με την μέθοδο της συνέντευξης.
    Διόρισαν εκεί στην πρώτη καρέκλα , τον αρχιδιοριστή που πέρασε ποτέ από την χώρα μας και τώρα υποδύονται την αριστερά διακυβέρνηση ;
    Φτάνει πιά στα ψέματά τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.