ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείχνουν ευθύνες του εισαγγελέα εφετών

Μαξίμου για Ντογιάκο: Είτε υπήρξε μεθόδευση, είτε σημειώθηκε παράλειψη

Νέο γύρο στον πόλεμο με τη Δικαιοσύνη για την αναβολή της δίκης της Siemens ανοίγει η κυβέρνηση, δείχνοντας πλέον καθαρά ευθύνες του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Νωρίτερα πηγές από την εισαγγελία Εφετών κατηγορούσαν το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το δικαστήριο.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών απέδειξε, τεκμηριωμένα, ότι η μετάφραση του βουλεύματος έγινε κανονικά, άρα υπάρχουν ευθύνες στην πλευρά του Εισαγγελέα Εφετών.

«Είτε υπήρξε μεθόδευση, είτε σημειώθηκε παράλειψη. Ο κ. Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να υπέπεσε στο σφάλμα της παράλειψης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας μάλιστα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έσπευσαν να καλύψουν τις εισαγγελικές ευθύνες:

«Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούνται για ''μαύρες σακούλες' ενώ, να υπενθυμίσουμε, οι Χριστοφοράκος και Καραβέλας έφυγαν από τη χώρα το 2009 καθώς δεν είχαν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες αποτροπής της εξόδου τους, κάτω από τη μύτη της τότε ΥΠΕΞ και του τότε υπουργού Δικαιοσύνης», λένε οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Δένδια, καταλήγοντας: «Με τη σπουδή τους αυτή καλύπτουν τις δικές τους ευθύνες για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.