ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση στον Τσίπρα για την κατάληψη στο ΑΠΘ

Με δόγμα «νόμος και τάξη» ξανά ο Κυριάκος

Ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Open Borders Camp, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
mitsotakistsipras

Θυμίζεται ότι, μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σχετική δήλωση για το ζήτημα ενώ, από το βήμα της Βουλής χθες, κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να αντιδράσει.

Η Ν.Δ. επενδύει, εμφανώς στο δόγμα «νόμος και τάξη» ένα πεδίο που μοιάζει να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης που λειτουργεί με όρους ανοχής. Στόχος είναι να προσεγγιστούν σημαντικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη κι αν γοητεύονται πολιτικά ακόμη από τον κ. Τσίπρα, αλλά και να χαραχθούν οι νέες γραμμές διαφοροποίησης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί, έστω με... δάκρυα, το πακέτο αποκρατικοποιήσεων και μοιάζει αποφασισμένη να ολοκληρώσει και τη δεύτερη αξιολόγηση (εργασιακά, δημόσιο), η Ν.Δ. κινδυνεύει να μείνει χωρίς μεταρρυθμιστική ατζέντα και χωρίς... αφήγημα. Κάτι που μπορεί να καταστεί ακόμη πιο πιεστικό, εάν ο κ. Τσίπρας πετύχει, στο πλαίσιο της συζήτησης για το χρέος, και τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από το 2018-19.

Γι αυτό το λόγο, ο κ. Μητσοτάκης – πέραν από τη δική του σοβαρότητα έναντι του λαϊκισμού της κυβέρνησης, όπως λένε στη Συγγρού – θα αναδείξει και πεδία όπου, αντικειμενικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υστερεί.

Και ένα από αυτά είναι το πεδίο της ασφάλειας, όπου οι κυβερνητικοί χειρισμοί προσφέρονται για ουσιαστική κριτική. Άλλωστε, ένα 24ώρο πριν την εφόρμηση των αναρχικών στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος υπουργός κ. Ν. Τόσκας είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς της Ν.Δ. και είχε υποστηρίξει ότι όλα είναι ελεγχόμενα, κάτι προφανώς που αποδείχθηκε ευσεβής του πόθος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.