ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη στη Σκωτία

Μέι: Πρώτα θα τα βρούμε μεταξύ μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά το άρθρο 50

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερίζα Μέι, δήλωσε πως η κυβέρνησή της δεν πρόκειται να ζητήσει την εφαρμογή του Άρθρου 50, με το οποίο θα ξεκινήσουν επισήμως οι συνομιλίες για το διαζύγιο της Βρετανίας με την ΕΕ, μέχρι να έχει συμφωνηθεί μια κοινή προσέγγιση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
bretania

Η Μέι, η οποία έκανε δηλώσεις αφού συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον, που αναζητεί τρόπους για να διατηρήσει τη Σκωτία στην ΕΕ, δήλωσε πως θέλει να επιτύχει την καλύτερη συμφωνία για ολόκληρη τη χώρα.

«Είμαι πρόθυμη να ακούσω επιλογές και ήμουν πολύ σαφής με την πρώτη υπουργό σήμερα ότι θέλω η σκωτσέζικη κυβέρνηση να συμμετέχει πλήρως στις συνομιλίες μας.

» Έχω ήδη πει πως δεν θα ζητήσω την εφαρμογή του Άρθρου 50 μέχρι να θεωρήσω ότι έχουμε μια κοινή στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις διαπραγματεύσεις -πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τα έχουμε εξασφαλίσει αυτά πριν επικαλεσθούμε το Άρθρο 50» κατέληξε.

Από την πλευρά της η Στέρτζεον ξεκαθάρισε ότι αν η Σκωτία αποφασίσει να κάνει νέο δημοψήφισμα, «θα ήταν λάθος από την πλευρά του Λονδίνου να το μπλοκάρει».

Σημειώνεται ότι λίγο προτού φτάσει στο Εδιμβούργο, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε πει ότι οι Σκώτοι είχαν την ευκαιρία τους, το 2014, και ψήφισαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.