ΚΟΣΜΟΣ

Μέλη μιας τοπικής οργάνωσης και όχι του ΙΚ, οι δράστες του μακελειού

Οι τζιχαντιστές που σκότωσαν 20 πολίτες, τους οποίους είχαν συλλάβει ομήρους, σε εστιατόριο της Ντάκα, ανήκαν σε μια οργάνωση του Μπανγκλαντές και όχι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών του Μπανγκλαντές.
bangl

"Είναι μέλη της Τζαμάατ-ουλ Μουζαχεντίν Μπανγκλαντές", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Ασαντουζαμάν Χαν, αναφέροντας αυτή την τζιχαντιστική οργάνωση η οποία είναι εκτός νόμου εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Σύμφωνα με τον ίδιο, "δεν έχουν κανέναν δεσμό με το Ισλαμικό Κράτος".

Ωστόσο το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 20 ομήρους και δύο αστυνομικούς και έληξε χθες το πρωί έπειτα από 11 ώρες πολιορκίας. Η κυβέρνηση αρνείται επίμονα την παρουσία οποιασδήποτε διεθνούς τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Μπανγκλαντές, ιδιαίτερα του ΙΚ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των έξι δραστών που σκοτώθηκαν από τους κομάντος. Ένας έβδομος, ο οποίος συνελήφθη, ανακρίνεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Χαν διαβεβαίωσε πως όλοι οι δράστες της επίθεσης είχαν κάνει σπουδές και προέρχονταν από εύπορες οικογένειες. "Πρόκειται για νέους πολύ μορφωμένους που σπούδασαν στο πανεπιστήμιο. Κανένας δεν προέρχεται από μεντρεσέ" (κορανικό σχολείο), είπε ο υπουργός.

Ερωτηθείς πώς έγιναν τζιχαντιστές, ο Χαν απάντησε: "Έχει γίνει μόδα".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.