ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για θράσος και κυνισμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό

Μετωπική επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα

Από το βήμα της ημερίδας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με θέμα το Brexit, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα, προειδοποιώντας τον «να μην να μην διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».
__Kyriakos

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ κάποια από τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια και «στην χειρότερη», όπως διευκρίνισε, «την πρόθεση του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη».

Αναφερόμενος στη συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό. «Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι όλα τα έπραξε καλώς. Δικαιολόγησε τα πάντα και δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να κάνει έστω μια ελάχιστη αυτοκριτική» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μια συγνώμη -προσχηματικά έστω- προς τον ελληνικό λαό τον οποίο συνειδητά εξαπάτησε. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο.  Ότι πιστεύει όσα είπε ή ότι συνειδητά ψεύδεται;»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε κάθε περίπτωση ο κ. Τσίπρας -ικανοποιημένος όπως δήλωσε από τον εαυτό του και τις επιδόσεις της κυβέρνησής του- δεν προτίθεται να αλλάξει ούτε τον τρόπο που πολιτεύεται ούτε τις πολιτικές του.

«Χθες μας έδειξε ότι είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει το δρόμο του λαϊκισμού, αλλά και της απαράδεκτης μετάθεσης της ευθύνης από τις δικές του εγκληματικές επιλογές. Η προσπάθεια να καταστήσει την Τράπεζα της Ελλάδας υπεύθυνη για τα capital controls είναι άλλη μια φτηνή άσκηση ΣΥΡΙΖαικής προπαγάνδας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στοχεύοντας ευθέως στον Πρωθυπουργό, καθώς η στρατηγική του επιλογή είναι η προσωπική αντιπαράθεση και σύγκριση με τον κ. Τσίπρα.

«Στην ερώτηση ποιες στιγμές της πρωθυπουργίας του συγκρατεί ως θετική ανάμνηση, μίλησε για τη βραδιά του δημοψηφίσματος όπου, κατά τα λεγόμενά του «γέμισε περηφάνια την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Θέλει πράγματι απύθμενο θράσος να μπορείς να αναδεικνύεις ένα δημοψήφισμα-φιάσκο, μια μοναδική θεσμική παρωδία, σε στιγμή εθνικής ανάτασης. Όποιος άκουσε τον κ. Τσίπρα χθες δεν αισθάνθηκε υπερηφάνεια. Μόνο βαθιά ανησυχία για το μέλλον της Ελλάδας αισθάνθηκε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η εξουσία είναι αυτοσκοπός για τον κ. Τσίπρα. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην Ελλάδα. Το απέδειξε περίτρανα και στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη. Οι θεσμικοί τακτικισμοί της κυβέρνησης είναι συνεχείς και πολύ επικίνδυνοι. Ξεκίνησαν με το περσινό δημοψήφισμα-παρωδία και τις αχρείαστες εκλογές» είπε.

Στο σημείο της αναφοράς του για επικίνδυνους θεσμικούς τακτικισμούς, διευκρίνισε ότι αυτοί συνεχίστηκαν με την απαξίωση της Δικαιοσύνης, της λειτουργίας της Βουλής, του ΕΣΡ και γενικότερα των θεσμών και κορυφώνονται με την πρόταση για ένα εκλογικό σύστημα που εγγυάται την ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην εξασφάλιση ενός δικτύου ασφάλειας και προστασίας για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναγκαίες αλλαγές. «…προσδοκούμε με συνέπεια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους. Την εμπιστοσύνη τους στην μεταρρυθμιστική μας πρόταση, την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας που μόνο η ΝΔ εγγυάται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.