ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Μετωπική με Τσίπρα επιδιώκει ο Μητσοτάκης

Να θέσει τον Πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών η επιδίωξη του Προέδρου της Ν.Δ.
mitsotakistsipras

Μετωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και τη συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το τρίτο μνημόνιο.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να σύρει τον Πρωθυπουργό στο κάδρο των ευθυνών για όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κόστισαν ακριβά στην οικονομία και την κοινωνία και οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει, αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη όταν και θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, να καταστήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα υπεύθυνο για την πολιτική περιπέτεια στην οποία επιχειρεί να βάλει την Ελλάδα, με την απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει, επίσης, την πρόθεσή του να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στις επιλογές του κ. Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ασχολείται και με τα εσωτερικά. Σε περίπου ένα μήνα, στα μέσα Αυγούστου δηλαδή, προγραμματίζεται η μετακόμιση στο νέο κτήριο της Πειραιώς ενώ μετά ή παράλληλα με την παρουσία του στη ΔΕΘ δρομολογούνται και οι αλλαγές στο μηχανισμό κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδας. Για Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποτελέσει και επικοινωνιακό εργαλείο, μετατίθεται και η διεξαγωγή του Συνεδρίου, με τη συμμετοχή στελεχών του ΕΛΚ, για τις καλές πρακτικές της Ευρώπης που θέλει να υιοθετήσει η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί και το
ιδρυτικό συνέδριο της νέας ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.