ΕΛΛΑΔΑ

Μία φανταστική μέρα στο μουσείο για πάνω από 100 παιδιά από το ΟΤΕ HISTORY

OTE-History-Noesis

Πάνω από 100 παιδιά μαζί με τους γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις βιωματικές ξεναγήσεις που σχεδίασε το ΟΤΕ HISTORY σε μουσεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέψεις των παιδιών περιελάμβαναν διαδραστικές ξεναγήσεις στους χώρους των μουσείων, βιωματικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγών.

OTE-History-kikladitikis-texnis OTE-History-mouseio-mpenaki

Μεταξύ άλλων, οι μικροί επισκέπτες έμαθαν για την ιστορία της γαλανόλευκης με βιωματικά παιχνίδια ανάμεσα σε λάβαρα, σημαίες του ’21 και λάφυρα της Επανάστασης, αλλά και έβγαλαν λόγο από το βήμα του Κοινοβουλίου (Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας), πέρασαν μία μέρα με αντικείμενα και τα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα (Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), μπήκαν σε ‘εργαστήριο’ και ανακάλυψαν ότι αρκούν το νερό, ο αέρας, το ξύδι και το αλάτι για να στείλει κάποιος έναν πύραυλο μακριά (Μουσείο NOESIS). Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ γύρισαν τηλεοπτική εκπομπή και στο Πολεμικό Μουσείο κατασκεύασαν έναν καταπέλτη που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το 400π.Χ., ενώ στο Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη μίλησαν με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για τη σημασία του αθλητισμού και τη δύναμη της προσπάθειας και έμαθαν για αθλήματα που δεν γνώριζαν. Τέλος, στο Μουσείο Μπενάκη γνώρισαν κομμάτι-κομμάτι την τέχνη της αγγειοπλαστικής.

OTE-History-olimpiako ΟΤΕ-History-mouseio-ote

Το OTE HISTORY είναι το κανάλι του ΟΤΕ TV για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

OTE-History-istoriko-mouseio

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.