ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στη ΝΔ για Ντράγκι

Μητσοτάκης προς ΕΚΤ: Μήνυμα ελήφθη;

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών του σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη με την πλέον σημαντική, χθεσινή, συνάντηση. Αυτή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Παρόντων του Μπενουά Κερέ αλλά και του Φραντσέσκο Ντρούντι, εκπροσώπου της ΕΚΤ στους “θεσμούς”, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιό του για μείωση του στόχου των πρωτογενών ελλειμμάτων στο 2% προκειμένου να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη ενώ δεν έκρυψε την κριτική του διάθεση για τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση, καθώς ο Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προωθήσει με επάρκεια της μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Επίσης, επέμεινε ιδιαίτερα στο κομμάτι της υπερφορολόγησης, γνωρίζοντας ότι οι συνομιλητές του κάθε άλλο παρά οπαδοί της βαριάς φορολόγησης είναι.

Τί κέρδισε; Στη Ν.Δ. κάνουν λόγο για θετικό κλίμα, κατά τη διάρκεια των 50 λεπτών που συνομίλησαν οι δύο άνδρες, και για ένα ακόμη βήμα που καθιστά τον Πρόεδρο της Ν.Δ. βασικό και αξιόπιστο από ελληνικής πλευράς συνομιλητή στη διεθνή σκηνή.

Η ίδια η ΕΚΤ, όπως παγίως πράττει, απέφυγε να δείξει τις... διαθέσεις της.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην πρόοδο του ελληνικού προγράμματος αλλά ζητείται η ταχεία υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων καθώς και η ανάληψη της ιδιοκτησίας τους από ελληνικής πλευράς προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη. Αν αυτό περί ιδιοκτησίας αφορά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που μοιάζει να προχωρά στις ιδιωτικοποιήσεις με βαριά καρδιά ή, όπως λένε κάποιοι, στη Ν.Δ. προκειμένου να εγκαταλείψει τα σχέδια περί αλλαγών στο πρόγραμμα, μένει να αποδειχθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.