ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμένος ο Κύπριος πρόεδρος

Ν. Αναστασιάδης: Δεν μπορώ να δώσω αισιόδοξη νότα

Παραμένουν τα προβλήματα στο περιουσιακό, το εδαφικό και το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων μετά και τη σημερινή συνάντηση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
nikaros

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, παρά την πρόοδο σε ορισμένα θέματα δεν μπορεί δώσει «μία αισιόδοξη νότα», αν δεν ξεπεραστούν τα εν λόγω προβλήματα.

Ακόμη είπε ότι η μη αναφορά στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, σε λύση του Κυπριακού το 2016, «είναι θέμα προσγείωσης στις πραγματικότητες».

Στη συνάντηση της Παρασκευής θα γίνει για πρώτη φορά συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων. «Θα γίνει ένα "brain storming", μία ανταλλαγή απόψεων, γενικότερα, για να δούμε η κάθε μία των δύο πλευρών πού στοχεύει και πόσο μπορεί να επιτευχθεί μία συναντίληψη και για τα μείζονος σημασίας θέματα, όπως είναι οι εδαφικές αναπροσαρμογές, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις, που είναι απόλυτα συνδεδεμένα και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο περιουσιακό», σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι εννοεί ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Άϊντε, με τη χθεσινή δήλωσή του στη Νέα Υόρκη, περί αλλαγής στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.