ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή

ΝΔ: Ποιά αναθεώρηση; Η εξεταστική!

Δική της ατζέντα θέλει η Ν.Δ. και ετοιμάζεται για τη σημερινή μάχη στη Βουλή για το Plan B
mitsotakis

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει ο ίδιος τον τόνο της αντιπαράθεσης, η αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζεται για την αποψινή μάχη στη Βουλή σχετικά με το Plan B εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου, ένα 24ώρο μετά την παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, η ατζέντα να επιστρέψει στα μείζονα.

Άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση ουδεμία διάθεση έχει να επιτρέψει στον Πρωθυπουργό να καθορίζει τη δημόσια συζήτηση. Στόχος είναι να αναδεικνύονται οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η φορολογική επιβάρυνση των πολιτών και, φυσικά, οι ευθύνες της κυβέρνησης γι αυτή την κατάσταση.

Έτσι, η υπαναχώρηση της κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροκτήματα μπήκε στην αιχμή της γαλάζιας κριτικής ενώ, σήμερα στη Βουλή, στόχος είναι να αναδειχθούν όλες οι κινήσεις του Μαξίμου και του Υπ. Οικονομικών (Βαρουφάκης, Γκαλμπρέιθ κ.λ.π.) που οδήγησαν στο οριακό δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου και επιβάρυναν την οικονομία με πολλά δισεκατομμύρια.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την εξεταστική, όπως έκανε η Ν.Δ. με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, και δεν πρόκειται να γίνει, οπότε η Συγγρού θα χαρακτηρίσει τον Πρωθυπουργό ως συνένοχο και ως υπεύθυνο της συγκάλυψης που επιχειρείται. Ο κ. Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι, σε κάθε περίπτωση και το αργότερο μόλις η Ν.Δ αναλάβει τη διακυβέρνηση, η εξεταστική επιτροπή θα συγκροτηθεί, προκειμένου οι πολίτες να μάθουν την πλήρη αλήθεια για όσα συνέβησαν το κρίσιμο 6μηνο του 2015.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.