ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε μάρτυρες

Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Τον κρεμούσαν από το παράθυρο

Φως στην υπόθεση που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα επιχειρεί να ρίξει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρώην διοικητικοί της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραπέμπονται σε δίκη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, όπως όφειλαν, τα αλλεπάλληλα περιστατικά bullying που υπέστη ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα βασανιστήρια της "κρητικής παρέας" στον Γιακουμάκη περιλάμβαναν από σπρωξίματα και ξύλο μέχρι κρέμασμα από το παράθυρο και κλείδωμα στην ντουλάπα πετώντας του κέρματα...

Ενώπιον της Δικαιοσύνης
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν σύντομα τα πρώην διοικητικά στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της εστίας της, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμεληματικές κατηγορίες για την ανεπίτρεπτη αδράνεια έως αδιαφορία που επέδειξαν στην υποχρέωσή τους να αποβάλουν οριστικά την περίφημη "ομάδα των Κρητικών" όπως χαρακτηρίζεται στο σχετικό βούλευμα- που είχε κάνει τον... βίο αβίωτο στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η απόρριψη -την περασμένη εβδομάδα- από τον Άρειο Πάγο της αίτησης για αναίρεση που επιχειρούσε να ανατρέψει την παραπομπή του τ. αντιπροέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη άναψε στην πράξη το "πράσινο φως" για να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, που βαραίνει τα τ. διευθυντικά στελέχη της σχολής, καθώς η παραπομπή τους σε δίκη είναι πλέον αμετάκλητη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, ως όφειλαν, τα περιστατικά bullying.

Μαζί τους θα βρεθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, αλλά για ένα πολύ μικρότερο τελικά σκέλος της υπόθεσης, ο πρώην βουλευτής, που κατηγορείται για το ενδιαφέρον που επέδειξε τηλεφωνικά για να τιμωρηθεί επιεικέστερα ένας από τους Κρητικούς, που δεν συμμετείχε στα περιστατικά bullying, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).

Τα παραπεμπτικά βουλεύματα υποστηρίζουν ότι τα περιστατικά άσκησης βίας ήταν γνωστά στους αρμοδίους και επαναλαμβανόμενα τόσο συχνά που έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε οριστική αποβολή των "νταήδων" της κρητικής παρέας από τη σχολή "λόγω της σοβαρής παραβατικότητάς τους".

Βασανιστήρια που δεν τα χωράει ο νους...

Πολλά από τα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έχουν ήδη γίνει γνωστά (όπως για παράδειγμα ότι τον κλείδωναν στη ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα απαιτώντας να τραγουδήσει), ωστόσο έρχονται στο "φως" και νέα στοιχεία από τα δικαστικά βουλεύματα.

Στις αρχές του 2014 του επιτέθηκαν και τον κρέμασαν (!) με τη βία για αρκετή ώρα από το παράθυρο του β' ορόφου της εστίας, προκαλώντας του σωματική βλάβη με τρόπο και μέσο που μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Μια άλλη μέρα, ανήλικος Κρητικός του επιτέθηκε με κλωτσιές και τον κατέβασε από τον β' όροφο στον α', συνεχίζοντας να τον κλωτσά με βία σε όλο το σώμα, στην κοιλιά, στο κεφάλι, στο λαιμό, ακόμα και όταν είχε πέσει από τις σκάλες και βρισκόταν στο έδαφος.

Σε άλλη στιγμή τον ξύρισαν με τη βία και όλοι μαζί τον χλεύαζαν, ενώ το ίδιο διάστημα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εμφανιζόταν στη σχολή με μώλωπες στα αυτιά και τη μύτη από τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς που υφίστατο από τους συντοπίτες του.

Ο αρχηγός... καθάριζε

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας και γιος πολιτευτή στην Κρήτη είχε ξεριζώσει δέντρα της σχολής, είχε προκαλέσει φθορές σε κέντρο διασκέδασης των Ιωαννίνων με συνέπεια ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αποζημίωση από τη σχολή, ενώ όποτε οι Κρητικοί είχαν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα, πήγαινε ο ίδιος στη διεύθυνση και "καθάριζε" για λογαριασμό όλων.

Σχεδόν καθημερινά και για ένα δίμηνο τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά, τον χτυπούσαν περιφρονητικά με σφαλιάρες στο σβέρκο και του έκλειναν το νερό του μπάνιου ενώ το χρησιμοποιούσε
Κατά συνέπεια, αυτή η ατιμωρησία έκανε και τους υπόλοιπους να... ξεθαρρεύουν και να τη γλιτώνουν πολλές φορές για παρόμοιες συμπεριφορές.

Την παραμονή των εκλογών τον έδεσαν σε μια καρέκλα και τον χλεύαζαν, ενώ αργότερα ένας συντοπίτης του τον καταδίωξε με μανία στους διαδρόμους με μία πετσέτα, την οποία τύλιξε βιαίως στο λαιμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αφού κατόρθωσε να ξεφύγει, κλειδώθηκε στο δωμάτιό του για να σωθεί.

Μάρτυρες κατέθεσαν πως ενώ συνήθως απέκρυπτε τη βίαιη συμπεριφορά των Κρητικών, αποδίδοντάς την σε αστεϊσμούς, εκείνο το διάστημα μονολογούσε "Παναγία μου, τι έπαθα", ενώ έδειχνε συνεχώς ανήσυχος.

Στις αρχές του 2015 επανεμφανίστηκε στη σχολή ο αρχηγός της ομάδας, με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη να προσπαθεί να του κρυφτεί και να αρνείται να συμμετάσχει σε εκδρομή στα Ζαγοροχώρια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.