ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου…

Νέες διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Νέος κύκλος διεργασιών αναμένεται στην Κεντροαριστερά, με την παράδοση και παρουσίαση του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, που εκτός μεγάλου απροόπτου θα γίνει την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, μία μέρα μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει αμέσως μετά συνάντηση με τους επικεφαλής των άλλων πολιτικών σχημάτων του χώρου, από τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου, στον βαθμό που το Κίνημα θα έχει αποστείλει ως τότε τις προτάσεις του και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, ως τον Γιάννη Τούντα από τις Κινήσεις Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών Σπύρο Λυκούδη. Ερώτημα παραμένει αν θα απευθυνθεί και στον Χάρη Θεοχάρη που πρόσφατα παρουσίασε την ίδρυση της πολιτικής Κίνησης «Δημοκρατική Ευθύνη», καθώς ήταν ο ίδιος ο ανεξάρτητος βουλευτής που έσπευσε να διευκρινίσει ότι στην παρούσα φάση η Κίνηση δεν συζητά συνεργασία με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Στόχος της Φώφης Γεννηματά, είναι να συζητήσει μαζί τους τα επόμενα βήματα του χώρου, με την Χαριλάου Τρικούπη πάντως να προετοιμάζεται ήδη για ‘διαδικασίες’ τον Οκτώβριο. Με τον όρο ‘διαδικασίες’, δε, παραπέμπει σε όσα έχει ήδη προαναγγείλει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από τη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης ως ένα βήμα σύγκλισης των κομμάτων-κινήσεων του χώρου, ως την εκλογή αρχηγού από τη βάση αμέσως μετά, σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Στο Ποτάμι, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζουν «ατελέσφορες» οργανωτικές διαδικασίες όπως η συνδιάσκεψη πριν από την εκλογή αρχηγού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να επιμένει στην πρότασή του για ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την χώρα και δημιουργία ενός νέου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού φορέα, με τη δέσμευση όποιου εκλεγεί να πάει σε συνέδριο που θα εκλέξει ηγετική ομάδα και θα καθορίσει τις αρχές και το καταστατικό της νέας πολιτικής δύναμης. Στη Σεβαστουπόλεως μάλιστα, επιμένουν να βάζουν τον πήχη για την ‘επιτυχία’ του εγχειρήματος στην προσέλκυση στις κάλπες 200.000 πολιτών και πλέον. Αναφερόμενοι στο πολυαναμενόμενο πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, δε, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν πως δεν αποτελεί προγραμματική συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων στο εγχείρημα, αλλά ένα πλαίσιο αναφοράς…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.