ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΚΟΙΠ

Τσίπρας: Οι επτά πυλώνες ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους

Δράσεις για το κοινωνικό κράτος ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, με μια σύντομη αναδρομή στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
tsipras_upourgiko

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη και λεηλατημένη χώρα». Στον αντίποδα παρουσιάζει επτά πυλώνες για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

«Η Ελλάδα αποτέλεσε δυστυχώς το νεοφιλελεύθερο πειραματόζωο της Ευρώπης και το παλιό πολιτικό σύστημα ήταν πρόθυμο να δεχθεί το πείραμα της κοινωνικής λεηλασίας. Αφησε μια κοινωνική πλειοψηφία απροστάτευτη στη δίνη της οικονομικής κρίσης» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα ο πρωθυπουργός παρουσιάζει επτά πυλώνες για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους:

Υγεία

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, τόχος να γίνει βαθιά τομη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μίλησε για δημιουργία ολοκληρωμένου και επαρκώς στελεχωμένου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας. Προανήγγειλε ότι εντός του 2017 θα έχουμε τις πρώτες αρκετές μονάδες σε πολλούς δήμους της χώρας. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ριζικής αναδιοργάνωσης του ΕΟΠΥΥ.

Σημείωσε επίσης ότι μόνο με τον ΑΜΚΑ κάθε πολίτης ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες Υγείας σε οποιαδήποτε δομή του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Κοινωνική ασφάλιση

Ο δεύτερος πυλώνας των παρεμβάσεων της κυβέρνηση αφορά στην κοινωνική ασφάλιση.  "Πετύχαμε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης, ενώ καταφέραμε να επανεκκινησει η καταβολή του εφάπαξ που είχε παγώσει από το 2013", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανθρωπιστική κρίση

Τρίτος πυλώνας είναι η προστασία των κοινωνικά αδύναμων. "Εξασφαλίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των άνεργων. Από το 2017 ξεκινά το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε ένα από τα 250 κέντρα για πληροφόρηση και υποστήριξη".

Εργασία

Τέταρτος πυλώνας του σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι η προστασία της εργασίας. Βασική επιδιωξη η αναστροφή της υπάρχουσας εργασιακής απορρύθμισης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: "Οι εργαζόμενοι πλέον μέσω των συλλογικών τους οργάνων συνεργάζονται απευθείας με το υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπίσουν τις εναντίον τους αυθαιρεσίες".

Αντιμετώπιση της Ανεργίας

Πέμπτος πυλώνας του σχεδιασμού μας, είπε ο κ. Τσίπρας,  είναι η αναδιοργάνωση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που αν και την βλέπουμε να αποκλιμακώνεται, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Στεγαστικό και προστασία της πρώτης κατοικίας

Έκτος πυλώνας του σχεδιασμού μας είναι η στεγαστικη πολιτική με πρώτο καθήκον την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία και επετεύχθη.Συγκροτούμε φορέα ακινήτων που θα προσφέρει σε ευάλωττες ομάδες στέγη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Παιδεία

Ο έβδομος πυλώνας είναι η Παιδεία. Αρχικά, όπως είπε ο Α. Τσίπρας, ιδρύονται νέα Ειδικά Σχολεία και νέα τμήματα ένταξης.

Διευρύνεται το πλαίσιο υποστήριξης των σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Επίσης τον Σεπτέμβριο ξεκινά η προσπάθεια ένταξης όλων των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στη χώρα μας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 5:56 28/07/2016

    Την γνωστή του τακτική των ακατάσχετων και τζάμπα ψεμάτων, αυτή που τον έκανε νόθο Πρωθυπουργό της μπανανίας χρησιμοποίησε και χθές για ακόμα μια φορά ο πολιτικός ολετήρας και απατεώνας Τσίπρας.Ό Τσίπρας, ο Καμμένος και τώρα ο Λεβέντης έχουν σκοπό στηρίζοντας την πολιτική περικοπών των συντάξεων, να στείλουν τους Έλληνες είτε στην αυτοκτονία, είτε στα συσίτια, στην ουρά πίσω από τους άπλυτους ισλαμιστές λαθρομετανάστες.Είναι πρόκληση να μιλάει για κοινωνικό κράτος αυτός που το διέλυσε και το χρεοκόπησε.Τα Ελληνικά νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γιατρούς, ούτε γάζες, ούτε σεντόνια.Οι συντάξεις των Ελλήνων κατακρεουργήθηκαν από τον Τσίπρα, αυτός έκοψε και κατάργησε το ΕΚΑΣ και όχι ο Σαμαράς.Είναι πρόκληση να μιλάει για κοινωνικό κράτος ο Τσίπρας που έχει τους Έλληνες στο περιθώριο και έχει σε καλύτερη μοίρα τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες.αυτό που κάνει ο Τσίπρας να διαστρεβλώνει την αλήθεια με ψέματα, είναι ξεκάθαρος φασισμός.Στον δρόμο της Βενεζουέλας του Μαδούρο που πεινάει, έχει βάλει την Ελλάδα, ο δοσίλογος Μερκελιστής Αλέξης Τσίπρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.