ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Ο απών Τσίπρας και οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη

Στην απουσία του Πρωθυπουργού επικεντρώνεται η ΝΔ, μετά την απόρριψη της εξεταστικής.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΔ

Ως απόδειξη αν όχι της συνενοχής του Πρωθυπουργού τουλάχιστον της διάθεσής του για συγκάλυψη των όσων έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 αντιμετωπίζει η Ν.Δ. τη χθεσινή απουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή.

Η συζήτηση της πρότασης της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη που οδήγησαν ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωζώνη, αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να επαναφέρει τη συζήτηση στην πραγματική κατάσταση της οικονομίας και να επιχειρήσει να διαλύσει την επικοινωνιακή ατζέντα Τσίπρα περί συνταγματικής αναεθεώρησης.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του δεν θέλησε να μπει στο κάδρο, αφήνοντας τους Γ. Δραγασάκη, Ευκλ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη να βγάλουν τα... κάστανα από τη φωτιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. δεν θα επιδιώξει να φέρει τον Πρωθυπουργό μπροστά στους προβολείς των ευθυνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χθες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σημειώνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι τί έκανε ο Βαρουφάκης αλλά τι έκανε ο Τσίπρας, έκανε ήδη πολλές φορές λόγο για απόντα πρωθυπουργό ενώ σχολίασε δηκτικά ότι ο κ.
Τσίπρας τα πάει καλά στο προαύλιο της Βουλής (όπου παρουσίασε τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση) αλλά όχι και στην Ολομέλεια.

Την ίδια τακτική υιοθετούν και όλα τα στελέχη του κόμματος που σήμερα αναμένεται να τονίσουν με ένταση την απουσία Τσίπρα ως παραδοχή ενοχής. Η Ν.Δ. θα επιδιώξει να οικοδομήσει ένα επικοινωνιακό αφήγημα πάνω στους χειρισμούς αυτούς, την ίδια ώρα που το Μαξίμου επενδύει ότι η σχετική συζήτηση θα λήξει γρήγορα και θα επανέλθει στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης, που καλείται ταυτόχρονα να διαχειριστεί τις κυβερνητικής πρωτοβουλίες αλλά και τα γνωστά εσωτερικά της Ν.Δ., θα επιμείνει στους υψηλούς τόνους για κάποιες ημέρες ακόμα, όσο δηλαδή υπάρχει ακροατήριο και δεν βρίσκονται όλοι στις παραλίες. Η γαλάζια αντεπίθεση θα ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου με ορόσημα την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τον ανασχηματισμό των κομματικών οργάνων και το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Την ίδια στιγμή, στη Συγγρού θεωρούν ως λίαν πιθανές τις πολιτικές εξελίξεις από το Σεπτέμβριο καθώς κρίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει την πίεση των οικονομικών μέτρων και κυρίως τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ταμεία.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βεβαίως και ο κ. Τσίπρας τα πάει καλύτερα στο προαύλιο της Βουλής απο ότι μέσα στην ολομέλεια της.
    Οι οπαδοί του κάποτε με οδηγείες ή την ανοχή του δεν » καψάλισαν » για τα καλά την περιοχή της , αυτή του άγνωστου Σταρατιώτη ;
    Ύστερα, δεν ήσαν εκεί παρόντες οι » τέρακότα » φαντάροι του και εγκάθετοι ;
    Γιά ψαξτε ονόματα στους τίτλους Πρόεδρος Κεντρώων , ΠτΑΠ , κλπ , κλπ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.