ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λάος

Ο Κέρι δεν θα έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Β. Κορέας στη σύνοδο του ΑSEAN

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζον Κέρι δε θα έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Κορέας, πέραν του τυπικού χαιρετισμού στο διάδρομο της συνόδου των εργασιών του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού διπλωμάτη.

Οι εργασίες της συνόδου θα πραγματοποιηθούν αύριο, στην πόλη Βιεντιάν του Λάος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), και οι χώρες που συμμετέχουν στο πλαίσιο διαλόγου συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, θα συγκεντρωθούν αύριο στη Βιεντιάν. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετέχουν σε υπουργική διάσκεψη, με αντικείμενο θέματα περιφερειακής ανάπτυξης.

Το Πεκίνο από την πλευρά του, προωθεί την εδραίωση μιας κοινότητας χωρών με κοινό προορισμό στο πλαίσιο του ASEAN, καθώς το 2016, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την οργάνωση του διμερούς πλαισίου διαλόγου μεταξύ της Κίνας και του αναφερόμενου οργανισμού χωρών.

Το οικονομικό ύψος του εμπορίου μεταξύ της Κίνας και των χωρών-μελών του ASEAN καταγράφηκε στα 472 δισ. δολάρια το 2015, έναντι οικονομικού ύψους μόλις 7,96 δισ. δολαρίων το 1991, με ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 18,5%.

Η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του ASEAN και ο ASEAN είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για το κινεζικό εξαγωγικό εμπόριο, με το οικονομικό ύψος των διμερών επενδύσεων να έχει ξεπεράσει τα 160 δισ. δολάρια στα τέλη Μαΐου του 2016.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.