Neo

Ο Κυρίτσης υπερασπίζεται την «Αυγή»

Ένας ακόμη γύρος… αντιπαράθεσης σχετικά με την εφημερίδα «Αυγή» ξέσπασε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα Athens Voice που συνέκρινε την «Αυγή» του «Κύρκου και του Γιάνναρου» με την σημερινή, που στηρίζει την κυβέρνηση.
kiritsis

Στη συζήτηση –πάντα μέσω social media- ενεπλάκη ενεργά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, που ανδρώθηκε δημοσιογραφικά στην εφημερίδα της Αριστεράς και ήταν στέλεχός της έως ότου εξελέγη βουλευτής.

Ο βουλευτής αναφέρεται σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους της «άλλης όχθη» που… δεν ενοχλούν με τον τρόπο γραφής τους, στηλιτεύει όσους κατακρίνουν την «Αυγή» για επιλεκτική ευαισθησία και υπερασπίζεται το γεγονός ότι πλέον δεν είναι «μία εφημεριδούλα σεμνή και ταπεινή».

Αναλυτικά, η ανάρτηση στο facebook του Γιώργου Κυρίτση για την «Αυγή» έχει ως εξής:

«Συχνά πυκνά διάφοροι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο, αλλά ας σταθούμε σε αυτούς) που έχουν περάσει από την Αυγή οικτίρουν την εφημερίδα και λοιδορούν τους συντάκτες της, αντιπαραβάλλοντας την με την Αυγή που εκείνοι γνώρισαν και υπηρέτησαν, ή στην οποία έμαθαν το επάγγελμα πριν αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες. Η κριτική τους- λέξη ευγενής για περιγράψει τη χολή- εστιάζεται άλλες φορές στο «ήθος και το ύφος» της παλιάς καλής Αυγής σε αντιπαραβολή με τη σημερινή και άλλες φορές στις πολιτικές θέσεις που εξέφραζε κατά περιόδους σε αντιπαράθεση με αυτές που εκφράζει σήμερα.

Τους ξενίζει το ήθος και το ύφος της Αυγής, τους χαλάει ο μπρουτάλ Καρτερός ή ο μονοκόμματος Αναστασίου, αλλά δεν τους χαλάει η ματσίλα του Παπαχρήστου, ο σνομπ μισανθρωπισμός του Κασιμάτη, ή ο Αναστασιάδης που θεωρείτο πετράδι του στέμματος όταν κοσμούσε τις καθως πρέπει εφημερίδες στις οποίες δουλεύουν.

Τους φαίνονται απεχθείς και λαικίστικες οι απόψεις της σημερινής Αυγής, αλλά όταν έφυγαν για άλλα μαγαζιά, για να καταξιωθούν, η Αυγή εξέφραζε συχνά απόψεις σαν αυτές που νοσταλγούν σήμερα, ενώ πολλά απο τα ΜΜΕ στα οποία πήγαν να πιάσουν δουλειά ήταν η αποθέωση αυτού που σήμερα αποκαλούν παρωχημένο λαικισμό.

Εχουν επίσης οι ίδιοι άνθρωποι μια μονοδιάστατη αντίληψη της Αυγής στο μυαλό τους. Μιλούν για την εφημερίδα του Κύρκου και του Χρυσοστομίδη και του Γιάνναρου, όχι όμως την εφημερίδα του Εφραιμίδη, του Γλέζου, του Βουλέλη. Κάποιοι ήταν Αυγή και κάποιοι ήταν λαθρεπιβατες; Οχι βέβαια. Και σήμερα Αυγή είναι οι άνθρωποι που τον χειμώνα παγώνουν και το καλοκαίρι ιδρώνουν στην Αγ. Κωνσταντίνου 12 Είναι άραγε η νοσταλγία για τα χρόνια της νεότητας που συρρικνώνει τα 64 χρόνια της συρρικνώνεται στο διάστημα της ΕΑΡ και του Συνασπισμου Δαμανάκη;

Δεν νομίζω

Στην τελική τους ενοχλεί που η Αυγή έπαψε να είναι μια εφημεριδουλα σεμνή και ταπεινή, στη γωνίτσα της, ένα φυτώριο στελεχών που θάλλουν όταν μεταγραφούν στα μεγάλα μαγαζιά κάτι σαν έντυπος Πανιώνιος. Και ντιπ ντάουν τους ενοχλεί που το ίδιο συνέβη και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η ουσία. Τα υπόλοιπα όπως μας έλεγε και ο Σοφιανός που συνεχώς επικαλούνται είναι Καλλιγραφία Στο μ@νί Της Μύγας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.