ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters

O Tραμπ εκμηδένισε τη διαφορά των 10 μονάδων που είχε η Κλίντον

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γα την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει σχεδόν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά από τον Μάιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του GOP στο Κλίβελαντ αυτή την εβδομάδα.
tramp

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου από την 18η ως την 22η Ιουλίου, κατέδειξε ότι το 41% των Αμερικανών που λένε ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Τραμπ. Με δεδομένο ότι το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας κυμαίνεται περί το 4%, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και η Κλίντον πρακτικά ισοψηφούν.

Πριν αρχίσει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ της πολιτείας Οχάιο τη Δευτέρα, ο Τραμπ υπολειπόταν κατά σχεδόν δέκα εκατοστιαίες μονάδες της Κλίντον με βάση τις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων έλαβε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως το κόμμα δυσκολεύτηκε να επιδείξει ενότητα, αλλά το τελευταίο του βράδυ οι παριστάμενοι χειροκρότησαν όλοι τον Τραμπ, όταν υποσχέθηκε να «πάρει πίσω» τη χώρα που όπως υποστήριξε αντιμετωπίζει προβλήματα εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και έλλειψης πολιτικής ηγεσίας.

Το 2012, το ποσοστό του τότε υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ είχε αυξηθεί κατά περίπου 5 εκατοστιαίες μονάδες σε μια δημοσκόπηση της Ipsos αμέσως μετά το συνέδριο του GOP.

Η τελευταία φορά που ο Τραμπ καταλάμβανε σχεδόν ίσο ποσοστό προθέσεων ψήφου με την Κλίντον ήταν τον Μάιο, όταν αποσύρθηκαν οι δύο βασικοί του αντίπαλοι στην κούρσα για το χρίσμα.

Η δημοσκόπηση της Ipsos έγινε στην αγγλική γλώσσα και στις πενήντα πολιτείες, σε δείγμα 1.036 Αμερικανών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.