ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπλόκο στη Ν.Δ.»

«Όχι» Μαξίμου στην «γαλάζια» πρόταση για εξεταστική

«Μπλόκο» στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με θέμα διερεύνησης το πρώτο 8μηνο της διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο αναμένεται να βάλει η κυβέρνηση, θεωρώντας τη συζήτηση για τα όσα έγιναν το 2015 ως «περσινά ξινά σταφύλια», αλλά και κατηγορώντας την ΝΔ ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα παίζοντας πολιτικά παιχνίδια.
megaro-maximou111_0

Η επικαιρότητα των τριών τελευταίων ημερών δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του καθηγητή Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και η επανεμφάνιση του Γιάννη Βαρουφάκη πυροδότησαν εκ νέου μία «παλιά» συζήτηση: τη συζήτηση περί «σχεδίου Β», που επικεντρώνεται στο κατά πόσον υπήρξε σχεδιασμός για έξοδο από το ευρώ πέρυσι το χειμώνα και την Άνοιξη.

 

Πολιτική σύγκρουση

Ήδη από προχθές, το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει… «κόκκινο», αφού η ΝΔ, ευλόγως, εκμεταλλεύθηκε τα γραφόμενα Γκαλμπρέιθ προκειμένου να επαναφέρει το αίτημά της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του θέματος. Μάλιστα, κατόπιν διαβήματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Δένδια, στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, αποφασίστηκε να συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ ως τα τέλη του μήνα, οπότε και αναμένεται η κλιμάκωση της πολιτικής σύγκρουσης. Πάντως, στο Μαξίμου υποσημειώνουν μερικές φράσεις από το βιβλίο του αμερικανού καθηγητή και, ιδιαίτερα αυτές που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός ούτε είχε ενημέρωση, ούτε… ήθελε να έχει. Μάλιστα, ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ γράφει ότι «δεν ζητήθηκε περαιτέρω ενημέρωση» και ότι ο ίδιος δεν συναντήθηκε ποτέ με τον πρωθυπουργό μετά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν να ξεκινήσει η θυελλώδης διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

 

«Στο μέλλον, όχι στο παρελθόν»

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές «βλέπουν» πίσω από την επιμονή της ΝΔ σχεδιασμό «να έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση». «Τώρα που κατέρρευσε το αίτημά τους για εκλογές, προσπαθούν να βρουν άλλες διεξόδους για σκανδαλολογία και αντιπολίτευση», υποστηρίζει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, ιχνογραφώντας την επιχειρηματολογία που θα επικαλεστεί η κυβέρνηση για να απορρίψει την «γαλάζια» πρόταση. «Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Αν μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν, η συζήτηση δε θα συμφέρει καθόλου τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», προσθέτει η εν λόγω κυβερνητική πηγή, επικαλούμενη και τις αποκαλύψεις-σοκ σχετικά με το πώς… έπαιρναν δεκάδες εκατομμύρια δανείων τα τότε κυβερνώντα κόμματα με… απλές «υποσχετικές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.