ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας

«Όχι» στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Ομόφωνο "όχι" στην αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας ενώπιον το οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του.
tsoxatzopoulos

Ο πρώην υπουργός βρίσκεται στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτηση μας χθες... Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί... Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ". Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο Δικαστήριο... Δεκτή η απόφασή σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!" ανέφερε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών.

Νωρίτερα, την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

"Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής" τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

Με την πρόταση της συντάχθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κοτσάλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε: "Ο Τσοχατζόπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και είναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα αδικήματα, ζει με τη σύνταξή του..." τόνισε ο συνήγορος. Ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως
για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκισή τους και έχουν τεθεί σε κάτ' οίκον περιορισμό.

"Θα είναι καλύτερα να φύγει αύριο με ένα φέρετρο από την φυλακή;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να συνθλιβεί επειδή είναι το σύμβολο της κάθαρσης μίας άλλης εποχής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.