ΚΟΣΜΟΣ

«Πολύ σημαντική»

Ολάντ: Να μην αμφισβητηθεί η σχέση ΗΠΑ - ΕΕ μετά τις αμερικάνικες εκλογές

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία ότι μπορεί να "αμφισβητηθεί" η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2016.

"Θεωρούμε ότι αυτή η σχέση είναι πολύ σημαντική (...) Οι εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη σχέση αυτή μεταξύ της Γαλλίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ", δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

"Χρειαζόμαστε αυτές τις σχέσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια. Πρέπει επίσης να δείξουμε ότι η σχέση αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό μπορέσαμε να το δείξουμε τους τελευταίους μήνες", πρόσθεσε ο πρόεδρος Ολάντ.

Η Γαλλία συμμετέχει στις επιχειρήσεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Ουάσινγκτον, επίσης, έδωσε στους Γάλλους μεγαλύτερη πρόσβαση στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για υποθέσεις που αφορούν το ΙΚ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.