ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ισόβια στους φονιάδες του Μένη Κουμανταρέα

Ισόβια κάθειρξη επέβαλαν οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στους δράστες για την δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.
koumantareas1

Ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για τον 27χρονο Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο Κοσμίν Γκαϊτάν, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη βραδιά της 6ης Δεκεμβρίου 2014 δολοφόνησαν άγρια τον λογοτέχνη στο σπίτι του στην οδό Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Μετά την καταδίκη τους οι κατηγορούμενοι ξέσπασαν σε κλάματα, ενώ συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα σχολίαζαν "τόσο καιρό κλαίγαμε εμείς, τώρα ας κλάψουν και αυτοί".

Αντιδράσεις από το ακροατήριο προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του Στεφαν Ματασαρεάνου, όταν ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

Α.Κούγιας: Μπορεί η πράξη του κατηγορούμενου να έσωσε άλλα παιδιά από τον εκμαυλισμό.
Να παίρνεις ενα 16χρονο, να το χαρτζιλικώνεις και να του λες "έλα να σου μάθω πως γίνονται κάποια πράγματα... ". Αυτό είναι εκμαυλισμός. Ποιος ξέρει πόσα άλλα παιδιά...
Ακροατήριο: Αίσχος... αίσχος...
Α.Κούγιας: Εμένα αν το είχε κάνει στο παιδί μου θα του είχα κόψει τα γεννητικά όργανα και τα πόδια.

Το δικαστήριο ομόφωνα, ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο καταδικασθέντες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν μέσω των δικηγόρων τους οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.