ΚΟΣΜΟΣ

ΟΟΣΑ: Συμμορφώθηκε με τους διεθνείς κανόνες διαφάνειας η Ελβετία

Η Ελβετία έχει συμμορφωθεί προς τους διεθνείς κανόνες διαφάνειας, ανταποκρινόμενη στην παροχή φορολογικών πληροφοριών μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων, επισημαίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
swiss-franc

Η συνολική αξιολόγηση της Ελβετίας -σε σχετική έκθεση- ήταν ότι «έχει συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό», σημειώνει ο ΟΟΣΑ, «επιβεβαιώνοντας την πρόοδο που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση μεγαλύτερης φορολογικής διαφάνειας και ανταλλαγής πληροφοριών».

Η έκθεση για την Ελβετία ήταν μία από τις 10 που δημοσιοποίησε το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Σκοπούς (Global Forum).

Το Global Forum εξέτασε τις πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών (στη δεύτερη φάση της σχετικής διαδικασίας) και σε έξι άλλες χώρες, πλην της Ελβετίας, οι πέντε από τις οποίες – Αλβανία, Καμερούν, Γκαμπόν, Πακιστάν και Σενεγάλη – αξιολογήθηκαν ότι «έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό», ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρίθηκε ότι «έχουν εν μέρει συμμορφωθεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.