ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ύψους 375.329,08 ευρώ

Παραγράφηκε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στον Αλ. Μητρόπουλο

Σε παραγραφή έχει υποπέσει το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο, όπως έκρινε οριστικά και αμετάκλητα η αυξημένη 7μελης σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
mitropoulos

Οι ανώτατοι δικαστές μάλιστα, όπως προκύπτει από την απόφασή τους, ... φρενάρουν την τακτική του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει συνεχώς τον χρόνο παραγραφής των φορολογικών παραβάσεων. Όπως
είναι γνωστό ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να αναιρεθούν δύο αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (677/2015 και 3792/2015) με τις οποίες είχε απορριφθεί η προσφυγή του κατά της υπ΄ αριθμ. 482/2013 πράξης του προϊσταμένου της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε το επίμαχο πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ για παράβαση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων κατά το έτος 1999.
Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Ειρήνη Σάρπ και εισηγήτρια την πάρεδρο Κωνσταντίνα Λαζαράκη, αποφάνθηκαν ότι οι δύο εφετειακές αποφάσεις έκριναν μη νομίμως για την 10ετή παραγραφή που παρατάθηκε, αρχικά με το νόμο 3888/2010 και περαιτέρω με τους νόμους 4002/2011 και 4098/2012.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι η παράταση των προθεσμιών παραγραφής που επήλθαν με τους επίμαχους νόμους, αντιβαίνει στις αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του διοικουμένου που επιβάλλουν τη σαφή διατύπωση των κανόνων δικαίου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Οριστικά και αμετάκλητα » ο κ.Μητρόπουλος να μην πληρώσει φόρους λοιπόν !
    Ειναι και νόμιμο. Γιά το πόσο ηθικό αποφασίζετε σεις ,αναγνώστες!
    Για τον Τζοχατζόπουλο πάντως αποφανθήκατε .
    Και ένοχος και του τα πήρε το κράτος. Ειναι μήπως διαφορετικό τουτο το κρατος σήμερα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.