ΚΟΣΜΟΣ

Ανάμεσά τους 11 παιδιά

Περισσότεροι από 50 νεκροί από βομβαρδισμούς στη Συρία

Σχεδόν 60 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κοντά σε ένα χωριό το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπιού της Συρίας, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.
syria

Στο μεταξύ, σε άλλες περιοχές της ίδιας βόρειας επαρχίας της εμπόλεμης χώρας, οι εντατικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν από το καθεστώς εναντίον συνοικιών που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι και οι οποίες πολιορκούνται από τις καθεστωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου εκεί.

Περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού εξαπέλυσαν τα ξημερώματα αεροπορικά πλήγματα καθώς κάτοικοι έφευγαν για να σωθούν από τις μάχες στο χωριό αλ Τούχαρ, κοντά στη Μίνμπετζ, προπύργιο των τζιχαντιστών, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν τον θάνατο «τουλάχιστον 56 αμάχων, περιλαμβανομένων 11 παιδιών», ενώ υπάρχουν επίσης «δεκάδες τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διεθνής συνασπισμός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά διαβεβαίωσε ότι επαληθεύει τις πληροφορίες αυτές.

«Πρόκειται κατά τα φαινόμενα για ένα λάθος», είπε ο Άμπντελ Ραχμάν, καθώς αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στοχοθετούν τους τζιχαντιστές μέσα και γύρω από το χωριό αλ Τούχαρ, 14 χλμ. βόρεια της Μίνμπετζ, προπυργίου του ΙΚ που πολιορκείται από τις συριακές αραβοκουρδικές αντιτζιχαντιστικές δυνάμεις.

Ήδη χθες βράδυ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Μίνμπετζ και το αλ Τούχαρ.

Η Μίνμπετζ είναι ο στόχος μιας επίθεσης που εξαπέλυσαν την 31η Μαΐου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), για να την αποσπάσουν από τον έλεγχο του ΙΚ. Ο διεθνής συνασπισμός πλήττει από αέρος καθημερινά την πόλη, όπου συνεχίζουν να ζουν δεκάδες χιλιάδες άμαχοι. Οι μάχες ανάμεσα στα μέλη της αραβοκουρδικής συμμαχίας και των τζιχαντιστών συνεχίζονται, ενώ η προέλαση των μαχητών των ΣΔΔ γίνεται με πολύ βραδύ ρυθμό, τόσο εξαιτίας των ναρκών που έχουν σπείρει τα μέλη του ΙΚ, όσο και λόγω της σθεναρής αντίστασης που προβάλλουν.

Η Μίνμπετζ αποτελεί για τους τζιχαντιστές κρίσιμης σημασίας κόμβο ανεφοδιασμού, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη.

Σε ανακοίνωσή της για τις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού τις δύο τελευταίες ημέρες, μια αμερικανική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε πως οι ΣΔΔ κατέλαβαν ένα αρχηγείο του ΙΚ εγκατεστημένο σε νοσοκομείο στη Μίνμπετζ που λειτουργούσε ως επιμελητειακό κέντρο.

Με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού, οι ΣΔΔ προσπαθούν να προωθηθούν προς το κέντρο της Μίνμπετζ, όμως το ΙΚ δεν σταματά να προβάλλει σκληρή αντίσταση και να εξαπολύει αντεπιθέσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού εξ ονόματος του διεθνούς συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.