ΕΛΛΑΔΑ

Στην εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ

Πυρά Αλαφούζου κατά πάντων στη Βουλή

Επίθεση κατά πάντων των καναλαρχών εξαπέλυσε κατά την ακρόασή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος.
alafouzos

Ο Γ. Αλαφούζος είπε ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα μέσα ενημέρωσης για να πάρει δουλειές στην Ελλάδα ενώ άφησε αιχμές για άλλους επιχειρηματίες που έχουν «σύνθετες σχέσεις» με την κυβέρνηση και έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου το ΣΚΑΪ, το κανάλι του αποπληρώνει κανονικά τα δάνειά του και δεν έχει κάνει καμία ρύθμιση οφειλής με το Δημόσιο. Όπως είπε, το σύνολο των δανειακών οφειλών του ομίλου ΣΚΑΪ είναι 28 εκατομμύρια 451 χιλιάδες ευρώ και εξυπηρετούνται κανονικά. Πρόσθεσε δε, ότι ο ΣΚΑΪ δεν κερδοφορεί, αλλά έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβίωσης, ενώ υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με όρους αγοράς και δεν υπήρξε, ούτε για το ομολογιακό, ούτε για κανένα άλλο δάνειο πολιτική παρέμβαση.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελλος, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει δάνεια: από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 «για την ταμειακή ενίσχυση» του ΣΚΑΪ. Πάντως, όπως ανέφερε ο Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα. Επίσης έχει δάνειο 983.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, συμπλήρωσε επίσης, ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες με πιο ευνοϊκές συνθήκες. Ερωτηθείς για το νομικό πλαίσιο, κάτω από το οποίο λειτουργεί ο ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά μέσα στην Ελλάδα, ο κ. Αλαφούζος απάντησε ότι ο ΣΚΑΪ έχει πληρώσει για την τηλεοπτική άδεια στη Digea.

Μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε ότι ο εκ των συμμετεχόντων, Χρήστος Καλογρίτσας, έχει ευνοηθεί από την κυβέρνηση ως εργολάβος με την κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου. Επίσης, ανέφερε, ότι στο σχήμα της αίτησης του Ιβάν Σαββίδη, που ζητούσε τηλεοπτική άδεια, μετείχαν στελέχη από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Παράλληλα άφησε αιχμές περί πολιτικής του δίωξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάλογη με αυτήν που είχε υποστεί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτή η αποστροφή του προέδρου του ΣΚΑΪ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σπύρο Λάπα να τη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και να αντιτείνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που υπέστη προεκλογικά βάναυση παραβίαση κάθε δεοντολογίας από τον τηλεοπτικό του σταθμό ΣΚΑΪ.

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, την χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για συστημαιτκή εξαπάτηση κράτους και τραπεζών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.