ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία με τους δύο ηγέτες

«Πίστωση χρόνου» για το Brexit ζήτησε από Μέρκελ-Ολάντ η Τερέζα Μέι

Η νέα πρωθυπουργός του Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χθες ότι η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, λίγες ώρες αφότου αντικατέστησε στην πρωθυπουργία τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε ανακοινώσει μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ότι θα παραιτηθεί.

"Σε όλες τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, η πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε μια εκπρόσωπος της Μέι.

"Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις αυτές και εξέφρασε την ελπίδα της ότι θα διεξαχθούν με εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα", πρόσθεσε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Θά πάμε η δεν θά πάμε; Αυτό ειναι τό ερώτημα;» Αλλά στό κάτω κάτω γιατί να πάμε; Υπάρχει λόγος:; Μάς βιάζει, ή μπορεί να μας βιάσει κανείς; Τί δουλειά έχουμε εμείς στόν «Πάτο»; Δέν έχουμε, άσε που ειναι ακατάλληλος γιά διακοπές; Επειδή μας τό λένε κάποιοι πίστηδες; Μπράβο σου, και κάνε την δουλειά σου με τήν ησυχία σου «με τό λαού λάου», που λέει ο λόγος και τό ότι τούς πληροφόρησες είναι πολύ τους. Και πούςε, μή ξεχάσεις νά τούς πιάσεις τόν πάτο και να τούς δώσεις τα χαιρετίςματα μου, άμα καί όποτε τούς δεις.» Αυτά είπε από τόν τάφο του καί γύρισε πλευρό νά ησυχάσει ο μακαρίτης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.