• Τι ισχύει για την παράλληλη ασφάλιση

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πίτσα Χαβάη (με ανανά)

pizza-me-anana

Υλικά
...για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι
1 ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
...για την σάλτσα
1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
Ρίγανη
Αλάτι
Λίγο λάδι
...για την πίτσα
600 γρ. gouda τριμμένο
600 γρ. άλλο κασέρι της επιλογής σας, τριμμένο
500 γρ. γαλοπούλα (βραστή ή καπνιστή)
1 – 1 ½ κουτί κονσέρβα ανανά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι, λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε ώστε να μην κολλάει η ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.

Βάζουμε το μπολ σε μια σακούλα και την τυλίγουμε με μια κουβέρτα. Την αφήνουμε για 1 ώρα για να φουσκώσει η ζύμη.

Αφού περάσει 1 ώρα ξανά ζυμώνουμε τη ζύμη ελαφρά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και μετά ρίχνουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε γύρω γύρω την ζύμη ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Έπειτα απλώνουμε την σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε το μισό κασέρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα και τον ανανά σε φέτες. Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο κασέρι.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 200ο C περίπου για 45 λεπτά στην 2η σκάλα.

Πηγή : www.oisintagesmas.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.