ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 113 εκατ.ευρώ

Πολλές οι οφειλές των Δωδεκανησίων στη ΔΕΗ

Σημαντικά αυξημένες είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου προς την ΔΕΗ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου στη Ρόδο, από στελέχη της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα το 37,8% των οικιακών και το 61,8% των επαγγελματικών πελατών της ΔΕΗ στα νησιά της Δωδεκανήσου, οφείλουν 113,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 42,6% του συνόλου των πελατών του νομού Δωδεκανήσου. Σε ποσοστό, οι κακοπληρωτές είναι αυξημένοι σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές της χώρας.

Μόνο οι οφειλές των ξενοδοχειακών μονάδων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη, αποτελούν το 22% του συνολικού ποσού των οφειλών των επαγγελματικών πελατών. Είναι χαρακτηριστικό ότι 200 ξενοδοχειακές μονάδες, με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ η καθεμιά, συγκεντρώνουν το 92% των συνολικών οφειλών των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 0,4%.

Ειδικότερα, στο νομό Δωδεκανήσου οι οφειλές των οικιακών πελατών ανέρχονται στο 37,8%, εκ των οποίων το 28,2% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 1.000 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 24% των οικιακών οφειλετών.

Αντίστοιχα, το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν, ανέρχεται στο 61,8%, εκ του οποίου το 52% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 3.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 24% των επαγγελματικών οφειλετών. Χαρακτηριστικό είναι ότι 150 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 26% των αντίστοιχων οφειλών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έως την 30ή Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 1.4.2016, μόνο το 16,7% από αυτές έχουν ρυθμιστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.