ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απερρίφθη η προσφυγή κατοίκων

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό

«Ναι » στην ανέγερση του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας .
min

Το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε την συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του Τεμένους.

Το Τέμενος προβλέπεται να είναι έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών. Αυτό θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων εκεί που είναι το παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή 111 κατοίκων του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών. Με την προσφυγή τους ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, με σειρά αποφάσεων του (1458/2016, κ.λπ.), απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι κάτοικοι.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά
επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013 και ζητούσαν την ακύρωση της χρηματοδότησης του επίμαχου έργου, αλλά η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄
αριθμ 2399/2014 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.