ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόεδρος ΣτΕ για τηλεοπτικές άδειες

Οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, ούτε επηρεάζονται

Σε μια βαρυσήμαντη δήλωση - μήνυμα προχώρησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου πριν την έναρξη της συζήτησης των αιτήσεων ακυρώσεως για τις τηλεοπτικές άδειες.
ste

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους. Υπό τας συνθηκας αυτά αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερίσκεπτως ή κακοβούλως διασύρονται...

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιαδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής
αποφάσεως σε εκκρεμεί μάλιστα δίκη. Εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο». 

Η δήλωση αυτή του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου που προεδρεύει της Ολομέλειας που εκδικάζει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες και αναμένεται να κρίνει κρίσιμα ζητήματα προκάλεσε αίσθηση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. cefalonitis 15:06 04/07/2016

    Εγώ, ο χωριάτης, αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιραιάζονται, και ότι δεν καθοδηγούνται…
    Τον δρόμο προς εξέλιξη στα ύπατα αξιώματα της δικαστικης εξουσίας (που πέφτουν και οι χοντροί μισθοί), τον γνωρίζουν έξ αρχής.
    Αρκεί να πάρουν την πρώτη δεξιά στροφή στο «δρόμο» τους. Μετά, οι αποφάσεις των, ακολουθούν την ίδια πορεία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.