Neo

Προς γνώση και... συμμόρφωση(;)

Την εποχή που η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έβαζε τέλος στην κατάσταση αλληλοομηρείας δεκάδων χιλιάδων νέων και κράτους που χρησιμοποιούσαν τον θεσμό των stage στο τέλος του 2009, θυμήθηκε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
petalotiskinima

Ή εκείνη στις αρχές του 2010, προ μνημονίου, όταν διαπίστωσαν ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν ήξερε πόσους και ποιους υπαλλήλους μισθοδοτούσε και αποφάσισαν τη δημιουργία μίας Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, για να δηλωθούν και να απογραφούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας και να σταματήσουν να πληρώνονται όσοι δεν δηλώθηκαν, ενώ παράλληλα κατάργησαν τον απαρχαιωμένο θεσμό των ‘κενών οργανικών θέσεων’ που δικαιολογούσαν συνεχείς νέες προσλήψεις. Για όλα αυτά, η τότε κυβέρνηση θεωρήθηκε ανάλγητη…

«Έξι χρόνια μετά πληροφορούμαστε οτι "έρχεται απογραφή των υπαλλήλων των ΟΤΑ" με βάση την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του 2010 βεβαίως. Πρόκειται βέβαια για τη δημιουργία ενός σχετικού Μητρώου με βάση την Ενιαία Αρχή Πληρωμών του 2010», λέει ο Γιώργος Πεταλωτής, θυμίζοντας ότι η μόνη "μεταρρύθμιση" που έγινε ενδιαμέσως ήταν όταν «ο υποδειχθείς απο την Δημαρ (4-2-1) Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να απολύσει σχολικούς τροχονόμους , το μοναδικό που κατάφερε ο "μεταρρυθμιστής" διάδοχός του, της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης».

Γιατί τα λέει όλα αυτά, τόσα χρόνια μετά; «Για να αντιλαμβανόμαστε όταν με περισσή ευκολία μιλάμε για κρατισμό, για μεταρρυθμίσεις, για λαϊκισμό, για μεσαίο χώρο, για "προοδευτικό κέντρο" (καινούργια ανακάλυψη), για το ποιός "άργησε να αντιληφθεί και να αντιμετωπίσει" την κρίση».

Κοινώς, προς γνώση, διότι από …συμμόρφωση, μάλλον δεν προβλέπεται.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μετά απο 6 ολόκληρα χρόνια, άπειρες περικοπές μισθών και συντάξεων δυό ακόμη μνημονίων , μιά επιπρόσθετη «αρχή » και capital controls , να μας παρακολουθεί (στην πρωτοεμφανισθείσα «Τρόικα» ) και τις χιλιάδες κολοτούμπες των Σαμαρά -Βενιζέλου και των Τσίπρα -Καμμένου κατά τις οποίες το εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε ενώ το χρέος του γιγαντώθηκε ,
    Ο κόσμος και » ο λαός που ξέρει να ψηφίζει με σοφία » εχει για πρωθυπουργό τον ΤΣΙΠΡΑ, γιά ΠτΔ τον Παυλόπουλο , για ΠτΑΠ την κυρά Βασιλική και τον Κώστα Καραμανλή στο απειρόβλητο , μουγκό μέλος της Βουλής των Ελλήνων …..
    Σ´ευχαριστούμε Γιώργο Πεταλωτή για τις παρεμβάσεις σου και την κατατοπιστική σου καμπάνια …
    Παρέληψα να Αναφέρω την ανεργία και το συνεχιζόμενο έλλειμα στις συναλλαγές μας, όπου εξακολουθούμε να ξοδεύουμε περισσότερα απο όσα παράγουμε , μέσα σε αρνητική ανάπτυξη για την χώρα και Παντελή έλλειψη επενδύσεων .
    ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.