ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γεννηματά σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση

Πρωτοβουλία της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εκλογικό νόμο

Ανακρούουν πρύμναν στο ΠΑΣΟΚ.

Έτσι,ενώ όλοι πόνταραν στις ψήφους των βουλευτών του για τη συμπλήρωση των περίφημων200 βουλευτών που θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης,προκειμένου να ισχύσει από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση, τώρα στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν πίσω, διαμηνύοντας ότι το σχέδιο νόμου που ετέθη σε διαβούλευση δεν τους καλύπτει, από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο των ομογενών.

Εμμένοντας στην άποψή της για ανάγκη ευρύτερης δυνατής πολιτικής συνεννόησης στη βάση μίας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και δημιουργίας των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, η Φώφη Γεννηματά καταφέρεται κατά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση τους να «κωφεύουν» και να «διαγκωνίζονται σε μικροκομματικό καιροσκοπισμό». Προαναγγέλλει δε, πρωτοβουλία της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη βάση πρόταση πέντε συγκεκριμένων σημείων. Της πλήρους κατάργησης του μπόνους με εξαίρεση την περίπτωση που το πρώτο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων λάβει 42%, οπότε και θα δικαιούται μπόνους 25-30 εδρών, της διατήρησης του ορίου εισόδου 3% στη Βουλή, της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικώνπεριφερειών, της ψήφου στα 17 και της ψήφου των ομογενών.

Στην Χαριλάου Τρικούπη κατηγορούν την κυβέρνηση για άνοιγμα «προσχηματικής συζήτησης» μόνο για τον εκλογικό νόμο,ενώ στην αρχή μιλούσε και για Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και για αποσπασματικότητα με την οποία αντιμετώπισε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. «Η κυβέρνηση  μετά από δυστοκία ημερών και αφού δημιούργησε και τροφοδότησε το κλίμα συναλλαγών πολιτικού παζαριού, δημοσιοποίησε μια πρόταση αποσπασματική με επιμέρους ρυθμίσεις ενώ ήταν γνωστή η θέση μας ότι “εμείς εκλογικό νόμο σε δόσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”», λένε, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνητική πρόταση νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την διαμόρφωση μιας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής  πλειοψηφίας. Αντιθέτως «αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα για κρίσιμα πολιτικά ζητήματα το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.», λένε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.