ΚΟΣΜΟΣ

Τι λέει το ΓΕΑ

Ψέμα ότι F16 απείλησαν τον Ερντογάν

Διαψεύδει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι, δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή από τουρκικά F16 ενόσω βρισκόταν στον αέρα κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
f16tourkey

Σχεδόν απ' την πρώτη στιγμή πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν περίεργο το γεγονός ότι ενώ λέγονταν πως τα μαχητικά πλησίασαν και παρενόχλησαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν, οι πιλότοι τους δεν το κατέρριψαν όπως πολύ εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αποδεικνύεται από τα στοιχεία ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο περιστατικό. Τη βραδιά του πραξικοπήματος στα ραντάρ ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων εμφανίζεται μονάχα ένα αεροσκάφος, αυτό του Τούρκου Προέδρου και κανένα άλλο, ούτε εχθρικού ούτε φίλιου μαχητικού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν το αεροσκάφος του Τούρκου πρωθυπουργού συνοδευόταν την περασμένη Παρασκευή, αρμόδια πηγή του ΓΕΑ παρατηρούσε ότι «εμείς είδαμε μόνο ένα αεροσκάφος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.