ΚΟΣΜΟΣ

Διακοπή κάθε δεσμού

Ρήξη της Αλ Κάιντα με το Μέτωπο Αλ Νούσρα

Τη διακοπή κάθε δεσμού με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα Άμπου Μοχάμαντ αλ Γκολάνι με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera.
julani

Στην σπάνια αυτή δημόσια εμφάνισή του ο Γκολάνι είπε ότι αποφασίστηκε επίσης η μετονομασία της οργάνωσής του σε Τζαμπχάτ Φάταχ Αλ Σαμ ("Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας"). Η ίδρυση της νέας αυτής οργάνωσης, που δεν θα σχετίζεται με την Αλ Κάιντα, θα απομακρύνει κάθε πρόσχημα που χρησιμοποιούν η διεθνής κοινότητα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία για να εξαπολυθούν επιθέσεις στους Σύρους, πρόσθεσε.

«Ευχαριστούμε τους διοικητές της Αλ Κάιντα που κατάλαβαν την αναγκαιότητα να διακόψουμε τους δεσμούς μας", συνέχισε ο ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης τζιχαντιστικής οργάνωσης της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο "να προστατευθεί η συριακή επανάσταση».

Ο Γκολάνι διαβεβαίωσε ότι το νέο Μέτωπο δεν θα διατηρεί δεσμούς με καμία οργάνωση εκτός Συρίας.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, που έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από τις ΗΠΑ, είχε αποκλειστεί τον Φεβρουάριο από τη συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συζητούν επίσης το τελευταίο διάστημα τον συντονισμό της δράσης τους εναντίον του Μετώπου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.