ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος Sonak στον στρατό

Σε δίκη παραπέμπονται ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος και άλλα 16 άτομα

Το δρόμο που οδηγεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έδειξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών για τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο και ακόμη 16 άτομα, που κατηγορούνται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που αφορά στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο στρατό ξηράς .
liak

Σύμφωνα με το υπ'αριθμ. 1142 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, εκτός από τον επιχειρηματία που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε δίκη παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ενώ για απλή συνέργεια σε αυτή ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους εμφανίζονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με την επωνυμίας Ηλεκτρονικός Πόλεμος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το ίδιο βούλευμα αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχών του ΥΠΕΘΑ. Ανάλογη παραπεμπτική πρόταση είχε διατυπώσει προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από προκαταρκτική εξέταση που είχε ξεκινήσει με εντολή της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ενώ η δικαστική διερεύνησή της είχε ανατεθεί στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν σε απολογία όλοι οι κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.