ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και δρυμούς

Σε επιφυλακή για πυρκαγιές το Ρέθυμνο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Ρέθυμνο μετά και το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με το οποίο η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή με βαθμό επικινδυνότητας 4 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, λόγω των ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
???????????????????????????????

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι υπηρεσίες, οι πολίτες και οι δήμοι όλου του νομού, να λάβουν αυξημένα προληπτικά μέτρα όπου προβλέπονται, καθώς επίσης και να ελέγξουν την ετοιμότητα των μηχανημάτων τους. Παράλληλα, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης, σε ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς (σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) είναι 4 και 5, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου, (από 06.00 της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06.00 της επόμενης ημέρας) στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη (εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών.

Πρόκειται για την εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

«Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή, και για το λόγο αυτό καλεί πολίτες και επισκέπτες να καλέσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία μόλις αντιληφθούν καπνό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.