ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής, Παυλόπουλος & ΣΙΑ στο στόχαστρο του Κινήματος

Σφοδρότατη επίθεση του Κινήματος εναντίον των πραγματικών μνημονιακών

Για μία ακόμα αποκαλυπτική και αποστομωτική έκθεση για την αναγκαιότητα ένταξης της χώρας σε πρόγραμμα προσαρμογής, μιλούν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή την Έκθεση για το ΔΝΤ. Παράλληλα επιτίθενται στην κυβέρνηση Καραμανλή και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αποδίδοντάς τους ευθύνες για την ανάγκη ένταξης της χώρας στα μνημόνια.
papandreou-kinima

«Μια ακόμη αποκαλυπτική και αποστομωτική έκθεση, για την αναγκαιότητα ένταξης της χώρας σε πρόγραμμα προσαρμογής, που επιβεβαιώνει, ανεξάρτητα από τις επιμέρους συμφωνίες ή διαφωνίες που μπορεί κανείς να έχει, ότι η «καραμανλική κρίση» ήταν που έφερε τα μνημόνια, όχι το αντίθετο και ότι, ο «καραμανλικός εφιάλτης» είναι που ταλανίζει ακόμη τους Έλληνες και τη χώρα, επιχειρείται πάλι με τη μέθοδο των επιλεκτικών αναφορών, να μετατραπεί σε εργαλείο κατασυκοφάντησης της κυβέρνησης της περιόδου 2009-2011», λένε, αφήνοντας αιχμές για δημοσιεύματα που ερμηνεύουν κατά το δοκούν το κείμενο της έκθεσης, διαστρεβλώνοντας ή αποσιωπώντας πραγματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου και αιτίες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.

«Οι συκοφάντες, δεν μας λένε, Τελικά, το ΔΝΤ, είναι καλό ή κακό για τα συμφέροντα της Ελλάδας; Λέει αλήθειες ή ψέμματα στις εκθέσεις του και τις αξιολογήσεις του; Είχε σωστές ή λάθος εκτιμήσεις πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, στην αρχή της κρίσης ή και μετέπειτα;

Οι παράμετροι που αφορούσαν την ελληνική οικονομία και την πορεία της, ήταν σωστές ή λάθος; Παρέκαμψε ή όχι τις καταστατικές του δεσμεύσεις για να χρηματοδοτήσει το ελληνικό και τα άλλα προγράμματα προσαρμογής; Ήταν καλό ή κακό που έδωσε πολλά περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα απ' όσα αναλογούσαν με βάση τις συνδρομές της χώρας; Έπρεπε ή όχι, η Ευρώπη να ιδρύσει το δικό της Νομισματικό Ταμείο, όπως είχε προτείνει από την αρχή της κρίσης η τότε Ελληνική κυβέρνηση; Και γιατί δεν έγινε;

Έπρεπε ή όχι, το πρόγραμμα να είναι μόνον ευρωπαϊκό; Και γιατί δεν έγινε; Γιατί είχε έρθει ήδη το ΔΝΤ, πολύ πριν από τη ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα, ως μηχανισμός ελέγχου και παροχής τεχνογνωσίας στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με ποιου την απαίτηση; Γιατί η Μέρκελ και άλλοι ηγέτες επέμεναν να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα;

Γιατί οι ίδιοι και άλλοι, δεν ήθελαν να ακούσουν καν, το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους, όπως ζητούσε η τότε Ελληνική κυβέρνηση; Γιατί το ΔΝΤ δέχτηκε να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα, αν πίστευε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο; Και τελικά, είχε ή όχι αναπτυξιακές απόψεις σε σχέση με τις απόψεις και τις θέσεις των Ευρωπαίων εταίρων; Ήταν Δούρειος Ίππος του ιμπεριαλισμού, λιγότερο ή περισσότερο από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε;

Ήταν, μήπως, το ‘κέντρο’ της ‘συνωμοσίας’;», αναρωτιούνται στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κάνοντας λόγο για αυτονόητα ερωτήματα που θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει σοβαρότατα πολιτικό σύστημα και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, αν κύριο μέλημά μας ήταν να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την δημιουργία μιας βιώσιμης επόμενης ημέρας. Αντιστοίχως, θα έπρεπε να έχουν απασχολήσει το δημόσιο διάλογο, όλα εκείνα τα ερωτήματα που αφορούν το πώς η χώρα θα βγει από την κρίση, θα οικοδομήσει μια βιώσιμη επόμενη ημέρα, θα αυγατίσει το εθνικό εισόδημα και θα διαμορφώσει περιβάλλον δημιουργίας βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Ακριβώς στο γεγονός ότι αυτή η συζήτηση, δεν έχει γίνει ακόμη, αποδίδουν το ότι η χώρα πορεύεται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, «έρμαιο των πάσης φύσεως σωτήρων και πατριδοκάπηλων, από τους οποίους δεν εξαιρούνται βεβαίως, και οι κατ’ επάγγελμα εργολάβοι της λάσπης», όπως λένε στο Κίνημα, για όσους ερμηνεύουν κάθε φορά τα κείμενα του ΔΝΤ - και όχι μόνον, όπως τους βολεύει.

«Βολεύει πολλούς να θεωρούν ότι, η κρίση ξεκίνησε με το μνημόνιο και όχι ότι ήταν η βαθύτατη κρίση δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας που έφερε τα μνημόνια. Βολεύει πολλούς, για να μην αναδειχθούν οι δικές τους ευθύνες και σκοπιμότητες, για να μην αντιμετωπιστούν τα συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούν, γιατί βολεύονται οι ίδιοι με το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε την κρίση», λένε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της επιχείρησης τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «έναν εκ των «αρχιερέων» της διόγκωσης και του διπλασιασμού του χρέους, που με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις και τις αμέτρητες χαριστικές ρυθμίσεις, υπηρέτησε όσο λίγοι το πελατειακό κράτος και οδήγησε τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής, ενώ με τις λογιστικές απάτες της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας ήταν υπερυπουργός, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να καταστεί η χώρα αναξιόπιστη και αναξιόχρεη», όπως λένε.

Δίπλα του τοποθετούν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για να δικαιολογήσει τον δικό της αντιμνημονιακό λόγο, το δικό της μνημόνιο και τις δικές της εγκληματικές επιλογές, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την άλλη συντήρηση, την καραμανλική, όπως λένε.

«Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι, υπάρχουν Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιογράφοι και αυτοί οι παράγοντες που, ακόμη και σήμερα, στοχοποιούν την κυβέρνηση της περιόδου 2009-2011 και τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, συνήθως άνευ αιτίας και πραγματικού λόγου, ενώ ξεχνούν, υποτίθεται, «τα συμφέροντα που πολέμησαν» την προσπάθεια της χώρας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΔΝΤ ή την «απάτη» της κυβέρνησης Καραμανλή, με τα ψευδή δημοσιονομικά στοιχεία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία, να υπενθυμίσουμε υπερπροέβαλαν μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά έθαψαν όταν ολοκληρώθηκε και έλαβε την ψήφο του Ευρωκοινοβουλίου. Ή πως να εξηγήσει κανείς ότι, ενώ ουδείς υπάρχει που να υποστηρίζει και κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι, η τότε Ελληνική κυβέρνηση δεν επεδίωξε περικοπή του χρέους ή ότι απέρριψε πρόταση κουρέματος του χρέους - που ουδέποτε υπήρξε - αντιθέτως, υπάρχει η επιστολή Τρισέ, και μάλιστα την άνοιξη του 2011, που αποδεικνύει το αντίθετο, κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, επιμένουν να προβάλλουν ως «αξίωμα» ότι τάχα, η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε ρύθμιση του χρέους;», αναρωτιούνται οι συντάκτες της σκληρής ανακοίνωσης.

Προσθέτουν, δε, ότι ακόμα και αν δεχτεί κανείς ότι, η διάγνωση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο ήταν σωστή από το 2009, που ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ ήταν στο 128%, «γιατί οι εργολάβοι της λάσπης και μεθερμηνευτές των απόψεων του ΔΝΤ συστηματικά παραλείπουν και αποσιωπούν ποια κυβέρνηση και ποιος Πρωθυπουργός ευθύνονται που το χρέος της χώρας το 2009 δεν ήταν βιώσιμο», στο Κίνημα τους υπενθυμίζουν ότι το χρέος αυξήθηκε μεταξύ 2004-2009 από τα 180 δις στα 300 δις. Με Κυβέρνηση ΝΔ και Πρωθυπουργό τον κ. Κώστα Καραμανλή.

Αναρωτιούνται άλλωστε «πώς να καταλήξει κανείς σε σοβαρά συμπεράσματα για την πορεία της κρίσης, όταν τα πλήρη στοιχεία της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή, έγιναν γνωστά στα τέλη του 2010 - γιατί τότε μάθαμε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά κάτι λιγότερο από 16% και όχι 12,6%, όπως νομίζαμε την άνοιξη του 2010 και πως, όταν μάθαμε την ακριβή έκταση της ύφεσης του 2009, το 2014;»

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Γιώργο προχώρα

 2. Να βγει όλη η αλήθεια στην δημοσιότητα με όλα τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου με ονόματα και διευθύνσεις. Περιμένω, επιτέλους, να ακούσουμε και μια κουβέντα από τον πρωθυπουργό για την 5 ετία διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

 3. Έχοντας κατά καιρούς ακούσει απο φερέφωνα της διαπλοκής και της λαμογιάς , της καταστροφικής ασυδοσίας των Καραμανληκών χρόνων , με την συμπαράσταση οχι μοναχά του Σαμαρά αλλά και του πρωην «δικού μας» Τούρκογλου,
  που συμμάχισε με τον διάολο εναντίον των αλλαγών που άρχισαν στην περίοδο 209-201, αλλά και του ΤΣΙΠΡΑ του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε και ενεθάρρυνε τα σκάνδαλα , οικονομικά και αλλα του Καραμανλή και του σημερινού ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου …,
  Μας λεν ακόμη τα φερέφωνα
  ΟΤΙ το μνημονιο το πρώτο , έφερε την καταστροφή. ΟΧΙ οτι η καταστροφή η οποία ηταν ηδη θρονιασμένη επάνω μας με το 16% στο έλλειμμα και με όλους αυτούς που το δημιούργησαν , το έκρυβαν και το Παραποιούσαν ,είναι η αιτία της δυστυχίας μας , για την οποία. Επιβράβευσαν τον Παυλόπουλο κάνοντας τον Πρόεδρο ,ΕΦΕΡΑΝ το μνημονιο .

  Δεν μας λεν , οτι κανείς από τους σημερινούς πολιτικούς παίκτες και θεομπεχτες του Ελληνικού δράματος δεν επιθυμεί να γονατίσει επάνω στο πρόβλημα και να ουλέψει για την λύση του .
  Μας παρουσιάζουν λοιπόν τους σημερινούς αρχηγούς των κομμάτων, στους οποίους πρόσθεσαν και τον σαλτιμπάγκο Λεβέντη ,λέγοντας μας
  Οτι θα μας αλλάξουν . ( την πίστη , αν δεν το εχουν καταφέρει ηδη ) .
  Γιαυτό , αρχίζουμε με την προσπάθεια εισόδου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Βουλή για να υπερξει τουλαχιστον η πυξίδα που θα μας δείξει τον δρόμο για το μελλον.

  Ακούτε άνεργοι και αδιόριστοι, έτοιμοι να μετανάστευσετε νέοι και νέες μας ;
  Χρειάζεστε θάρρος για να πάρτε την τύχη στα χέρια σας .
  Τα λόγια του Παυλόπουλου ειναι τα ιδια με τα οποία διόριζε τις εκατοντάδες χιλιάδων στο Δημόσιο με ρουσφέτια . Λόγια και πράξεις φτώχειας και συμφοράς !

 4. Έτσι με ονόματα πλέον.
  Περιμένω αντίδραση από τον ΠΑΚΗ.
  Από τον ΒΟΥΔΑ φυσικά δεν περιμένω.
  Με έχει ζαλίσει με την πολυλογία του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.