ΚΟΣΜΟΣ

Ψηφίζει το συντηρητικό κόμμα

Σήμερα θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των δύο υποψήφιων διαδόχων του Κάμερον

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψηφίζουν σήμερα για να αναδείξουν τους δύο υποψηφίους που θα αναμετρηθούν για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, εν μέσω μιας νευρικότητας των αγορών σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες του Brexit.

Πρόκειται για τον δεύτερο και τελευταίο γύρο αυτής της ψηφοφορίας, στον οποίο αρχικά αναμενόταν να αναμετρηθούν πέντε υποψήφιοι. Ωστόσο μετά τον πρώτο γύρο, την Τρίτη, ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ αποκλείστηκε και ο υπουργός αρμόδιος για τις Συντάξεις Στίβεν Κραμπ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την κούρσα διαδοχής.

Οι εναπομείναντες υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν σήμερα είναι η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, η οποία ήρθε πρώτη με διαφορά στον πρώτο γύρο έχοντας αποσπάσει 165 ψήφους, δηλαδή επελέγη από τους μισούς βουλευτές των Συντηρητικών, η υφυπουργός Ενέργειας Αντρέα Λίντσομ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ.

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστό σήμερα το απόγευμα, τα 150.000 μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν δι αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τον έναν από τους δύο φιναλίστ που θέλουν να διαδεχθεί τον Κάμερον στην πρωθυπουργία.

Ο νικητής θα οριστεί επισήμως στις 9 Σεπτεμβρίου και θα αναλάβει το βαρύ καθήκον να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, κρατώντας παράλληλα σταθερό το τιμόνι της χώρας που αντιμετωπίζει τις οικονομικές αναταράξεις του Brexit.

Ο λονδρέζικος όμιλος ακινήτων Great Portland Estates προειδοποίησε σήμερα για τον "αρνητικό αντίκτυπο" του Brexit στην ανάπτυξη της βρετανικής πρωτεύουσας.

"Βραχυπρόθεσμα περιμένουμε ότι θα μειωθεί η εμπιστοσύνη και ότι θα αναβληθούν ορισμένες αποφάσεις για επενδύσεις από την πλευρά εταιρειών", προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Τόμπι Κόρτολντ.

Ο τομέας των ακινήτων ήταν ο πρώτος που επλήγη πραγματικά από την ιστορική αυτή ψήφο των Βρετανών για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ. Από τη Δευτέρα, έξι όμιλοι πάγωσαν τις συναλλαγές τους (εξαγορές μεριδίων) καθώς αυξήθηκαν τα αιτήματα των επενδυτών για ρευστοποίηση των κεφαλαίων τους.

Από την πλευρά των Χρηματιστηρίων τώρα, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σήμερα 0,67% κατά την τρίτη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε σε αρνητικό έδαφος. "Υπάρχουν φόβοι για την παγκόσμια οικονομία", υπογράμμισε εξάλλου μιλώντας στο Bloomberg News o Κέιτα Κουμπότα του Aberdeen Investment Management.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.