ΚΟΣΜΟΣ

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σχέδιό της για έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ύψους 11 τρις γουόν (9,7 δις δολαρίων), στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της που επιβραδύνεται, λόγω κυρίως της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης των προβληματικών ναυπηγείων και ναυτιλιακών εταιρειών.
financial

Ο πρόσθετος προϋπολογισμός, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, θα υποβληθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη για να πάρει το τελικό πράσινο φως, σύμφωνα με το υπουργείο Στρατηγικής και Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου στις 12 Αυγούστου, μετά από μία σειρά αναθεωρήσεων.

Το σχέδιο για πρόσθετο προϋπολογισμό φέτος έρχεται μετά από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 11,6 τρις γουόν που χρησιμοποίησε πέρυσι η Νότια Κορέα για να στηρίξει την οικονομία της. Από τα 11 τρις γουόν του φετινού συμπληρωματικού προϋπολογισμού, τα 9,8 τρις γουόν θα διατεθούν για την αύξηση των δημοσίων δαπανών και τα 1,2 τρις γουόν για την αποπληρωμή κρατικού χρέους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.