ASTRO-MATRIX

Απλή συμβίωση ή πατροπαράδοτο γάμο;

Συμβίωση ή Γάμος; Τι προτιμούν τα ζώδια;

Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν το γνωστό δίλημμα «συμβίωση ή γάμος». Φημολογείται πως οι γυναίκες είναι εκείνες που συνήθως επιλέγουν και ίσως κάποιες φορές πιέζουν να κάνουν το παραδοσιακό βήμα του γάμου, ενώ οι άντρες φαίνονται να προτιμούν την συμβίωση.
Gamos

Περνώντας τα χρόνια και όσο ο κόσμος «εκμοντερνίζεται», τα πράγματα αλλάζουν. Οι γυναίκες είναι πλέον πιο ανεξάρτητες και υπεράνω γάμου και οι άντρες αντιθέτως αρχίζουν να ψάχνουν μία παραδοσιακή γυναίκα για γάμο, ώστε η «τραμπάλα» πια να ισορροπεί.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός (ισχυρίζεται ότι) του αρέσει η παράδοση και ότι δεν είναι κατά του γάμου. Όταν όμως, έρθει η ώρα να αποφασίσει Συμβίωση ή Γάμο, η αλήθεια είναι ότι και τα δύο τον «πνίγουν», τον τρομάζουν και τρελαίνεται στην ιδέα ότι με οποιονδήποτε τρόπο απειλείται η ανεξαρτησία του! Η πιο safe επιλογή ωστόσο, είναι η ΣΥΜΒΙΩΣΗ, αφού μπορεί να «ξεφύγει» από αυτή τη δέσμευση πολύ πιο εύκολα από το γάμο.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος επιλέγει παράδοση άρα και ΓΑΜΟ. Η συμβίωση δεν του παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται, και ένας παραδοσιακός γάμος και οικογένεια είναι σίγουρα το κρυφό του όνειρο. Μπορεί να αργεί να πάρει την απόφαση του γάμου, όμως όταν το κάνει θα είναι σίγουρος ότι αυτός ο γάμος θα είναι και η «χρυσή φυλακή» του.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος απεχθάνεται κάθε είδους δέσμευση, είτε αυτή λέγεται συμβίωση, είτε γάμος. Είναι αρκετά προοδευτικός, βαριέται εύκολα και επιθυμεί ανά πάσα στιγμή θελήσει, να έχει την ελευθερία του. Αν πάντως του «βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό» και θα πρέπει να αναγκαστεί να επιλέξει, η επιλογή του θα είναι σίγουρα η ΣΥΜΒΙΩΣΗ και όχι ο γάμος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι λάτρης του θεσμού του ΓΑΜΟΥ, της παράδοσης και της οικογένειας. Η ιδέα της συμβίωσης, του φαίνεται κάπως ανόητη και ορισμένοι -γνήσιοι- Καρκίνοι την απεχθάνονται ακόμα και πριν το γάμο, αφού θεωρούν πως για γάμο, το γοργόν και χάριν έχει!

ΛΕΩΝ

Το Λιοντάρι θα επιλέξει το ΓΑΜΟ από την συμβίωση, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους, από αυτούς που μπορεί να φανταζόμαστε. Δεν τον νοιάζει τόσο η… έγγραφη δέσμευση, όσο η ημέρα του γάμου του.  Καλώς ή κακώς, ο γάμος έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο λαμπερό πάρτι πια, που όλοι διασκεδάζουν, δίνουν δώρα στο ζεύγος, το θαυμάζουν και το χειροκροτούν. Ότι καλύτερο για έναν Λέοντα δηλαδή!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος επιλέγει την ΣΥΜΒΙΩΣΗ σε αυτό το δίλημμα για δύο λόγους. Αρχικά ο λόγος είναι οικονομικός. Καλώς ή κακώς ο γάμος έχει έξοδα και για έναν Παρθένο, περιττά. Δεύτερον, παρόλο που θεωρείται συντηρητικός, δεν τα πάει πολύ καλά με τη δέσμευση, αφού περνάει από κόσκινο τις σχέσεις του. Παρ’ όλ’ αυτά θα δεχθεί εύκολα να προχωρήσει σε γάμο, αν ο σύντροφός του το επιθυμεί, απλά για να τον ευχαριστήσει.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την συντροφικότητα και σίγουρα το ΓΑΜΟ. Ο θεσμός του γάμου, από την τελετή, στη δεξίωση μέχρι και στην δημιουργία οικογένειας είναι το βαθύτερό του όνειρο, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται. Η πλειοψηφία των Ζυγών ονειρεύεται, σχεδιάζει ή και οργανώνει ακόμα το γάμο του από μικρό παιδί και δύσκολα συμβιβάζεται με μία απλή συμβίωση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός όταν αγαπά αληθινά θέλει να είναι όσο πιο κοντά και μαζί γίνεται με τον σύντροφό του, με όποιο τρόπο υπάρχει, ακόμα κι αν αυτό λέγεται ΓΑΜΟΣ! Εκτός από τη ρομαντική πλευρά του θέματος, το γάμο από τη συμβίωση γιατί θέλει το ταίρι του να του ανήκει και με… σφραγίδα, ώστε να μπορεί και νόμιμα να του ασκεί αυτή την γνωστή του γλυκιά εξουσία πάνω του.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης ανατριχιάζει και μόνο στην ιδέα του γάμου, πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καν λόγος ύπαρξης αυτού του θεσμού και επιλέγει την ΣΥΜΒΙΩΣΗ τελικά, μόνο αν είναι σίγουρος ότι μπορεί να διατηρηθεί η ανεξαρτησία του και κυρίως ότι με αυτόν τον άνθρωπο που επέλεξε θα περάσει καλά!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι συντηρητικός και ίσως παλιομοδίτης. Θα επιλέξει εννοείται το ΓΑΜΟ και γιατί θέλει να δημιουργήσει μία κλασσική οικογένεια και επειδή αγαπάει την παράδοση, αλλά και γιατί θέλει να έχει ένα αποδεκτό και αξιοπρεπές πρόσωπο στην κοινωνία και στον κύκλο του! Η επιλογή βέβαια του συζύγου θα είναι πολύ προσεκτική, όχι τόσο καθοδηγούμενη από το συναίσθημα, αλλά κυρίως από την λογική του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι φιλελεύθερος και κυρίως  αντικομφορμιστής! Δεν κατανοεί καν την έννοια του γάμου αλλά είναι ισχυρός υποστηρικτής της ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Δεν φοβάται τη δέσμευση, γιατί πολύ απλά για εκείνον κανείς δεν ανήκει ποτέ σε κανέναν, γι’ αυτό και εύκολα προχωρά σε μία συμβίωση με το ταίρι του, αφού είναι σίγουρος ότι μπορεί να αποχωρήσει -ακόμα και απρόβλεπτα- όποτε επιθυμεί, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασίες διαζυγίου.

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι ρομαντικός, συναισθηματικός και σίγουρα ονειρεύεται από μικρός τη στιγμεί που θα παντρευτεί. Θεωρεί το ΓΑΜΟ μία απόλυτα ρομαντική και τρυφερή διαδικασία, που είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση! Η συμβίωση από την άλλη του δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο, πως κάποια στιγμή μπορεί να χάσει τον άνθρωπο που αγαπά!

Πηγή: oroskopos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.